Política

Domènech: “El 26-J ens mereixem com mai fer fora la màfia de les nostres vides”

El candidat d'En Comú Podem demana apel·la al vot de “progressistes, sobiranistes i catalanistes” per batre el PP

La formació celebra el míting de final de campanya a Barcelona a Sant Andreu

El candidat d'En Comú Podem a les eleccions del 26-J, Xavier Domènech, ha sol·licitat aquest dimecres en el míting final de campanya a Barcelona el vot de “progressistes, sobiranistes i catalanistes” per “fer fora la màfia”, en al·lusió al PP.

“Cadascun dels catalans ens mereixem com mai fer fora la màfia de les nostres vides, fer fora el cinisme constant d'aquest govern i poder decidir lliurement el nostre futur. Per això demanem aquesta concentració extraordinària de tot el poble de Catalunya”.

Davant les aproximadament 1.500 persones que s'han reunit a la plaça de Can Fabra al barri de Sant Andreu, Domènech, ha apel·lat al vot útil de “tots els progressistes, tots els sobiranistes i tots els catalans” per assolir una “concentració extraordinària del vot” el proper 26 de juny. “És igual què hagis votat abans, si véns d'un costat o altre”, ha subratllat.

El candidat de la confluència d'esquerres ha reclamat que Catalunya sigui “un sol poble” i que En Comú Podem la representi al Congrés com a punta de llança del canvi de govern a l'Estat. “La victòria d'En Comú Podem serà la victòria de Catalunya”, ha exclamat.

Sense citar explícitament CDC i ERC, ha dit que “alguns poden somiar que el PP no existeix” i ja no té “les urpes a Catalunya, però hem de despertar i hem de fer fora el PP”.

Moment “crític” per a les llibertats

El candidat d'En Comú també s'ha referit a l'escàndol per la filtració de les suposades maniobres del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, per intentar desprestigiar l'independentisme català. “Vivim avui moments crítics per a les nostres llibertats i esperances, ja que tot el que sospitàvem, tot el que sabíem hem sabut que és cert”, ha dit.

Segons ell, “el PP no és només el partit més corrupte de la història d'aquest país, que a València ha estat qualificat de banda organitzada, el partit que està tot ell imputat judicialment, sinó que ara sabem que utilitzava els recursos públics per crear casos de corrupció ficticis contra tots nosaltres”.

Al seu judici, “l'usual hauria estat que el ministre hagués dimitit immediatament, però això no passarà; i ha arribat tan lluny la immundícia d'aquest partit que no queda una altra que comparar-lo al cas Watergate”.

Domènech ha insistit que el 26-J només hi ha dues alternatives: “o nosaltres o la del PP, digui's gran coalició, govern de concentració o pacte d'estat”. En aquest context, ha lamentat que “el PSOE no ha estat clar encara sobre quin govern vol”.

El cap de llista ha assegurat que la seva formació representa “el vot honest, el de la papereta del canvi, perquè només nosaltres podem fer fora el PP del govern”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Israel i Hamas tanquen la ronda de negociacions sense avenços

barcelona
llengua

Multitudinària manifestació pel català a Palma

barcelona
política

Puigdemont insta a plantejar a l’Estat una proposta unitària sorgida del Parlament

barcelona
estat francès

Xi Jinping arriba a París per tractar els conflictes entre la Xina i la UE

barcelona
hongria

Milers de persones es manifesten contra Orbán en un feu del seu partit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que farà gratuïta l’educació de 0 a 3 anys

SANT FELIU DE GUÍXOLS
POLÍTICA

ERC fa una crida a concentrar el vot progressista

BANYOLES
guerra a gaza

Netanyahu no acceptarà acabar la campanya militar per acordar un alto-el-foc

barcelona
POLÍTICA

Junts vol fer auditories de l’habitatge per ajustar l’oferta i la demanda

PUIGCERDÀ