Política

Eleccions 26-J

Batet demana el vot per als socialistes per “cessar” el govern del PP

La candidata acusa els populars de fer “un ús partidista” i “indecent” de les institucions

La candidata del PSC al Congrés, Meritxell Batet, ha demanat avui als ciutadans que omplin les urnes de vots socialistes el 26-J per aconseguir “el cessament en bloc” del govern del PP, al qual ha acusat de “degradar” la democràcia fent “un ús partidista” i “indecent” de les institucions.

Durant el míting que els socialistes han celebrat aquest dimecres a Tarragona, Batet s'ha remès a la filtració de les converses entre el ministre espanyol d'Interior, Jorge Fernández Díaz, i el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Daniel de Alfonso, com a argument per apel·lar al vot dels indecisos.

“M'avergonyeixo com a ciutadana i com a servidora pública i diputada d'un govern que és capaç de tenir un ministre que manté entrevistes vergonyoses per buscar informació d'altres partits per manipular i fer-ne un ús partidista. És indecent i gravíssim per a aquest país”, ha dit.”, ha exclamat davant unes 300 persones reunides a l'Aula Magna de la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona.

La candidata ha reclamat la dimissió del ministre, però com no creu que Mariano Rajoy el destitueixi, ha emplaçat els ciutadans a “cessar-lo diumenge amb els vots socialistes”.

“El 26J hem d'aconseguir que el govern en ple cessi i els hem de cessar omplint les urnes començant per Mariano Rajoy i acabant per Jorge Fernández Díaz”, ha sentenciat.

La cap de llista del PSC ha apel·lat també al 30% d'indecisos que els sondejos revelen que a l'inici de la campanya no tenien decidit encara el seu vot i els ha comminat a donar suport a Pedro Sánchez per “un milió de raons”. Batet ha defensat que un d'aquests motius és que, segons ella, “els socialistes són els que han portat les majors conquestes socials”.

Segons el seu parer, Espanya només podrà revertir les polítiques del PP i tornar a avançar en conquestes socials “si el PSOE arriba a la Moncloa i un socialista és el pròxim president del govern”.

Batet ha estat acompanyada pel portaveu del PSOE al Senat, Oscar López, el cap de llista del PSC per Tarragona, Joan Ruiz, i l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Israel i Hamas tanquen la ronda de negociacions sense avenços

barcelona
llengua

Multitudinària manifestació pel català a Palma

barcelona
política

Puigdemont insta a plantejar a l’Estat una proposta unitària sorgida del Parlament

barcelona
estat francès

Xi Jinping arriba a París per tractar els conflictes entre la Xina i la UE

barcelona
hongria

Milers de persones es manifesten contra Orbán en un feu del seu partit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que farà gratuïta l’educació de 0 a 3 anys

SANT FELIU DE GUÍXOLS
POLÍTICA

ERC fa una crida a concentrar el vot progressista

BANYOLES
guerra a gaza

Netanyahu no acceptarà acabar la campanya militar per acordar un alto-el-foc

barcelona
POLÍTICA

Junts vol fer auditories de l’habitatge per ajustar l’oferta i la demanda

PUIGCERDÀ