Política

Eleccions 26-J

Junqueras: “La dignitat la tenim tota, la indignitat se l'han quedat tota ells”

El líder republicà creu que l'escàndol per la conversa entre Fernández Díaz i De Alfonso augmenta les possibilitats de victòria d'ERC

Rufián avisa Domènech que tindrà cinc problemes per tirar endavant el referèndum: canviar el TC i convèncer Rajoy, Susana Díaz, Rivera i Iglesias

El president d'ERC i vicepresident del govern, Oriol Junqueras, s'ha mostrat convençut avui que l'“escàndol” per la filtració de les converses del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, amb el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, augmenta les possibilitats d'Esquerra de guanyar les eleccions. I és que per Junqueras, “la dignitat la tenim tota, la indignitat se l'han quedat tota ells”.

En un acte electoral realitzat al Parc dels Pruneres de Mollet del Vallès (Vallès Oriental) davant unes 250 persones, el líder republicà ha carregat contra el govern espanyol per haver “pressionat” Antifrau amb l'objectiu que intentés casos destapar casos de corrupció a ERC i CDC.

Segons Junqueras, que ha arribat a última hora al míting perquè venia de participar en la manifestació davant la Delegació del govern espanyol a Barcelona per demanar la dimissió de Fernández Díaz, l'executiu estatal “no té límits, ni vergonya ni dignitat” en posar en marxa “una conspiració per intentar aixecar falsos testimonis, i malgrat això, no té res en contra nostre, som honrats, bona gent, i estimem la gent d'aquest país”.

Per això ha apel·lat a “la bona fe, la bona voluntat, la bondat, la honradesa i la honestedat”, valors que són “imprescindibles en el ciment de qualsevol comunitat humana”.

Junqueras ha assegurat que “la millor de les ideologies és la dignitat” i ha afirmat que aquests dies “s'ha posat de manifest que la dignitat nosaltres la tenim tota i la indignitat se l'han quedat tota ells”.

El president d'Esquerra ha reivindicat la netedat del seu partit als seus 85 anys d'història i s'ha mostrat convençut que aquest episodi incrementa les possibilitats d'ERC de poder “guanyar” a Catalunya les eleccions de diumenge que ve.

El cap de llista d'ERC a les eleccions al Congrés del 26-J, Gabriel Rufián, creu que les gravacions que s'han conegut “ens serveixen per entendre com funciona l'Estat, el PP i el ministeri de l'Interior” i és que “ens estem enfrontant a una enorme maquinària mediàtica de poder”.

En aquest sentit, ha assegurat que l'Estat té “por” de qui promou un canvi a Catalunya en clau sobiranista i de la gent que es manifesta per la Diada per “demanar ser una altra cosa, una república independent”. I “si els cabreja tant és perquè no prometem una revolució pactant amb el PSOE, sinó que treballem per construir una república catalana”.

“Si s'inventen casos de corrupció és perquè som l'única amenaça a un 'statu quo' indigne” i, en canvi, no els inquieten massa “els que prometen un referèndum pactat, perquè saben que això és una mentida piadosa”, ha reblat.

Rufián ha avistat el candidat d'En Comú Podem, Xavier Domènech, que es trobarà cinc problemes per a convocar un referèndum que promet la seva formació: canviar el Tribunal Constitucional, i “convèncer” Mariano Rajoy, Susana Díaz, Albert Rivera i, “el més dramàtic”, Pablo Iglesias.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Jaume Veray Cama
Cap de llista del PP a la circumscripció de Girona al Parlament el 12-M

“Potser fent eleccions cada mes solucionaríem més coses”

Girona

Protesta i resposta policial als campus

Los Angeles
Laia Estrada i Cañón
Candidata de la CUP a la Presidència de la Generalitat

“Ens juguem que la política es torni a fer des de casa nostra”

Barcelona
crònica

‘Runner’ Illa i el ritme dels socialistes

Referèndum: com, quan i per què

Referèndum: com, quan i per què

Barcelona
ERC

La “claredat” d’Aragonès

barcelona
anàlisi

Esquerra, a mobilitzar l’esquerra

Dividits pel topall al lloguer

Barcelona
Junts. PuigdemontxCatalunya

Una consulta pactada és possible

barcelona