Política

Eleccions 26-J

Mas: “Ni la CUP, ni Podem ni ERC fan pessigolles a l'Estat perquè el que els treu de polleguera és CDC”

El líder de CDC retreu a Esquerra que no donés suport a la seva formació davant la campanya de difamació de l'Estat

Homs denuncia que no és tracta d'un Estat “que té clavagueres” sinó que és “una clavaguera sencera”

El president de CDC, Artur Mas, ha afirmat aquest vespre des de Cervera que el seu partit ha estat objectiu d'una “campanya de difamació i calúmnies” perquè des de l'Estat saben que és la clau perquè Catalunya tiri endavant en el seu projecte de tenir un Estat propi.

“Per moltes pancartes i revolucions que intenti la CUP, a l'Estat espanyol no li fa ni pessigolles. Podem, tampoc, perquè saben que al final seran un partit que tampoc es posaran a favor de la independència. ERC els fa una mica més de pessigolles però, el que els toca el voraviu i els treu de polleguera és Convergència”, ha reivindicat.

Per Mas, l'escàndol per les converses entre el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Daniel De Alfonso, posa en evidència que els catalans necessiten construir un Estat propi perquè l'alternativa és quedar-se en un “amb poca qualitat democràtica”. I és que, al seu parer, un cas d'aquestes característiques en un país de tradició democràtica hauria comportat dimissions immediates i en cadena.

“Aquí els agressors, els que munten tot això, encara reclamen com a víctimes que deixem de fer-los operacions de conspiracions contra ells. Però quins nassos!”, ha exclamat.

L'expresident de la Generalitat ha denuncia que l'Estat va començar amb el seu “joc brut” a les eleccions catalanes de 2012 amb l'objectiu d'alterar un resultat que per a CDC, al seu judici, hauria estat millor si no s'hagués dut a terme.

En aquest context, ha retret a ERC que no els donés aleshores suport. “Quan dèiem que eren campanyes de difamació i calúmnia no vam tenir el suport d'alguns. Avui l'hem tingut més, però llavors no se'ns creia del tot”, ha apuntat sense citar la formació republicana.

També ha culpat l'Estat d'intentar carregar-se els impulsors de la consulta del 9N, entre els quals ell mateix, per intentar inhabilitar-los o fins i tot per empresonar-los, i de muntar “un altre informe amb acusacions falses” contra l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias que, segons ell, alguna incidència ha tingut a nivell electoral.

El candidat de CDC al Congrés, Francesc Homs, també s'ha referit a la filtració de les converses entre Fernández Díaz i el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel De Alfonso, i ha assenyalat que “això no és un Estat que té clavegueres sinó és tota una claveguera sencera el que hem vist i que la merda sura per tot arreu i fa molt fàstic”.

El cap de cartell de CDC el 26-J ha assegurat que el seu partit anirà “fins al final” contra el que ha qualificat de “camarilla de Mortadel·lo i Filemó”.

Mas i Homs han fet una crida per mobilitzar el vot amb l'objectiu d'assolir el segon diputat a la demarcació de Lleida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Israel i Hamas tanquen la ronda de negociacions sense avenços

barcelona
llengua

Multitudinària manifestació pel català a Palma

barcelona
política

Puigdemont insta a plantejar a l’Estat una proposta unitària sorgida del Parlament

barcelona
estat francès

Xi Jinping arriba a París per tractar els conflictes entre la Xina i la UE

barcelona
hongria

Milers de persones es manifesten contra Orbán en un feu del seu partit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que farà gratuïta l’educació de 0 a 3 anys

SANT FELIU DE GUÍXOLS
POLÍTICA

ERC fa una crida a concentrar el vot progressista

BANYOLES
guerra a gaza

Netanyahu no acceptarà acabar la campanya militar per acordar un alto-el-foc

barcelona
POLÍTICA

Junts vol fer auditories de l’habitatge per ajustar l’oferta i la demanda

PUIGCERDÀ