Política

la crònica

Una màquina de ventar titulars a tort i a dret

Els gestos seriosos i continguts i l'inici de la seva intervenció –“els agraeixo el to d'amabilitat, ho dic de debò, els esperava més canins”– podien fer pensar en una comissió pausada. Però el director de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, de seguida es va anar animant. Abans d'entrar a la comissió, ja s'havia aturat per parlar amb els mitjans.

La sala de la comissió estava una mica menys concorreguda que la que va tractar el cas Pujol, per citar un altre episodi recent d'espiral mediàtic, però en algun moment el to, les maneres supèrbies i desafiadores del responsable d'Antifrau van recordar, paradoxalment, les que havia gastat el fill gran dels Pujol. De Alfonso va passar encara més al contraatac, amb renys a tots els diputats, presentant-se com “l'únic home” que treballava contra la corrupció en aquest país. “Sóc un home digne, recte, honrat i seriós, i aquesta dignitat em fa noble”, va dir. Una màquina de ventar titulars contundents que va arribar a acusar el Parlament de voler un Antifrau “dòcil, permissiu i acovardit” i de voler-ho utilitzar de “cap de turc”. “El que dirimim és si seguim lluitant contra la corrupció”, va dir. Es va passar de frenada en diverses ocasions (com quan va dir que havia avisat la seva dona que un dia l'acusarien de ser “gai, cocaïnòman i borratxo” pel càrrec que ostentava) i en d'altres va tergiversar les paraules dels diputats. “Em molesta que els servidors públics són els que acabin amb el cap tallat”. A la sala de la comissió, Jaume Roures, propietari del grup Mediapro i que controla Público, el diari que ha revelat les converses entre De Alfonso i Fernández Díaz, seguia atònit les no explicacions. A la mitja part, un diputat va bromejar: “Escoltant-lo, em sembla que prefereixo no revocar-lo perquè no torni a fer de magistrat.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Jaume Veray Cama
Cap de llista del PP a la circumscripció de Girona al Parlament el 12-M

“Potser fent eleccions cada mes solucionaríem més coses”

Girona

Protesta i resposta policial als campus

Los Angeles
Laia Estrada i Cañón
Candidata de la CUP a la Presidència de la Generalitat

“Ens juguem que la política es torni a fer des de casa nostra”

Barcelona
crònica

‘Runner’ Illa i el ritme dels socialistes

Referèndum: com, quan i per què

Referèndum: com, quan i per què

Barcelona
ERC

La “claredat” d’Aragonès

barcelona
anàlisi

Esquerra, a mobilitzar l’esquerra

Dividits pel topall al lloguer

Barcelona
Junts. PuigdemontxCatalunya

Una consulta pactada és possible

barcelona