Política

Domènech resol que la seva victòria serà la de Catalunya

El cap de llista d'En Comú Podem vaticina que el 26-J el PP “serà història”

Reivindica que la confluència sí que “fa país”

Míting final de Xavier Domènech farcit d'aclucades d'ull al votant sobiranista. El candidat d'En Comú Podem va tancar ahir la campanya amb una apel·lació renovada a l'electorat de Junts pel Sí, a qui va recordar que la seva confluència “fa país”. “No som aquells que fan veure que fan país, però fan partit”, va etzibar Domènech, que va prometre que el resultat dels comuns “serà la victòria de les classes populars, de les classes mitjanes i de Catalunya”.

El candidat va vaticinar que el 26-J el PP “serà història”, utilitzant una terminologia pròxima a la “paperera de la història” de la CUP. El candidat d'En Comú Podem va acusar el govern de Mariano Rajoy d'atacar la llibertat d'expressió a partir d'episodis com el de la irrupció de la policia judicial a la redacció del diari Público pels enregistraments del ministre de l'Interior en funcions i cap de llista del PP a Catalunya, Jorge Fernández Díaz, amb el director de l'Oficina Antifrau. “És un atac absolut directe a la llibertat d'expressió i a la democràcia, als nostres drets com a ciutadans d'un govern absolutament corrupte, injust, cínic i hipòcrita que actua des de la impunitat més absoluta”, va lamentar.

Domènech, de Sabadell, acomiadava la campanya davant d'unes 400 persones a la plaça Vella de Terrassa, la cocapital vallesana on en les municipals es va articular una confluència d'esquerres com la de Barcelona, Terrassa en Comú, i on va obrir i tancar la campanya del 20-D, que el va dur a la victòria. “Tornarem a vèncer!”, proclamava el candidat al Congrés, el també sabadellenc Joan Mena, amb reminiscències de Lluís Companys.

També el número 3 de la llista, Josep Vendrell, va utilitzar terminologia sobiranista. El candidat va parafrasejar el lema de la coalició independentista pel 27-S: “Aquesta serà la campanya de les nostres vides!”. Vendrell veu igualment les eleccions de diumenge com un plebiscit, però entre el sí al canvi i el no a Rajoy.

“Bye bye” Rajoy

En els més de 1.800 quilòmetres que ha recorregut Domènech arreu del país durant la campanya, el leit motiv ha estat fer fora el PP, al qual ha qualificat de màfia i ha descrit com el partit polític més corrupte d'Europa. Sense anar gaire lluny, ahir deia “bye bye” al govern popular. Però en el tram final ha intensificat les crides al votant sobiranista, sense oblidar les apel·lacions a l'elector socialista.

El cap de llista va lamentar ahir que, a diferència de la del 20-D, aquesta campanya ha estat “extremament dura” contra En Comú Podem, a qui considera ase de tots els cops per les perspectives electorals que dibuixen les enquestes, primera força.

LA FRASE

No som aquells que fan veure que fan país, però fan partit
Xavier Domènech
Candidat d'En Comú Podem


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona