Política

Eleccions 26-J

Rufián crida a la participació: “Hi ha partits que es perden per incompareixença”

El cap de files dels republicans ha votat a primera hora a Sabadell, on ha assegurat que a Catalunya “se la defensa a tot arreu”

El cap de llista d'ERC a les eleccions al Congrés d'aquest 26-J, Gabriel Rufián, ja ha dipositat el seu vot a l'urna del Congrés i del Senat. En declaracions als mitjans el candidat republicà ha fet una crida a la participació perquè “hi ha partits que es perden per incompareixença”, ha recordat fent un símil esportiu. “S'ha de jugar a tot i s'ha guanyar sempre”, ha suggerit.

Rufián ha agraït “l'honor” de representar ERC, “un partit que porta 85 anys esperant aquest moment”: “A Catalunya se la defensa a tot arreu i a tota hora, dies com avui és tot el que tenim alguns de nosaltres, i hem de demostrar com som de forts”. Després de votar, Rufián ha bromejat somrient amb els responsables de la Mesa i la premsa amb un “fins d'aquí a sis mesos”. “Era una broma, estem convençuts que no, la gran coalició is coming”, ha augurat sobre PP, PSOE i C's.

De fet, no li sorprendria un gran acord per desencallar la investidura al govern espanyol per un acord d'aquests tres partits perquè alguns dels seus dirigents “ho han dit per activa i per passiva, no seria cap novetat”.

Rufián ha afirmat que li costa posar-se nerviós i ha explicat que encara la jornada amb “molta il·lusió, força i empenta. Crec que serà un gran dia”. Ha votat acompanyat per la seva dona i el seu fill i per l'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, i pel diputat de Junts pel Sí, Marc Sanglas, a les urnes de l'escola Ribatallada del barri de la Creu Alta de Sabadell.

El cap de llista dels republicans ha agraït la tasca dels interventors, els membres de les Meses i de “tots els que fan possible” que es desenvolupi una jornada electoral com la del 26-J.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona