Política

Eleccions 26-J

La participació baixa més de 5 punts a Catalunya

L'abstenció puja menys del previst a l'Estat

El 63,54% dels catalans amb dret de vot acudeixen a les urnes

La participació en les eleccions estatals, només sis mesos després dels comicis del 20 de desembre, ha baixat més de 5 punts a Catalunya, on s'ha passat del 68,63% del 20 de desembre al 63,54 en la jornada d'aquest diumenge. A l'Estat, en canvi, la participació ha baixat força menys del que podia fer preveure l'empipament dels electors per la repetició dels comicis. Segons les dades fetes públiques pel Ministeri de l'Interior, haurien votat un 67,19% dels ciutadans amb dret de vot, més de dos punts menys que al desembre, quan es va registrar una participació del 69,67%.

Per circumscripcions, Barcelona ha estat el territori català on més participació hi ha hagut, amb un 64,94%, contra el 69,60% de fa mig any. A Tarragona, han acudit a les urnes el 62,26% dels ciutadans amb dret a vot, un percentatge sensiblement inferior al 66,89% del 20-D. A Girona, hi ha hagut una participació semblant a la de Tarragona: un 62,23%, contra el 65,59% dels anteriors comicis. A Lleida, l'abstenció ha variat en 3 punts i, en aquesta ocasió, han votat el 60,85% dels electors, mentre que fa sis mesos ho van fer el 63,89%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia