Política

Selva

Blanes i Lloret donen el triomf a En Comú Podem, al davant del duel ERC-CDC

A la comarca de la Selva (168.555 habitants el 2015) la confluències d'esquerres d'En Comú Podem va guanyar en nombre de sufragis, tot i que va ser la força més votada en menys d'un terç dels municipis (8 de 26, incloent-hi Fogars de la Selva). Amb 14.848 vots, la coalició d'esquerres va superar ERC (14.737) i CDC (13.489) gràcies al suport dels dos municipis més poblats, Blanes (4.663 vots) i Lloret de Mar (2.539).

La pugna entre els republicans, els més votats a la demarcació, i els convergents només va servir per decidir la segona plaça. El lideratge ha estat per als comuns, que s'han imposat a les dues viles costaneres –al davant del PSC en els dos casos–, i a Maçanet de la Selva, Hostalric, Sils, Riells i Viabrea, Massanes i Fogars. A Blanes i a Lloret, els únics municipis que no són a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), CDC ha estat relegada a la sisena posició.

ERC, segona, es va imposar en vuit municipis, el doble que fa mig any. Va guanyara a Santa Coloma de Farners (la capital), Arbúcies, Tossa de Mar, Caldes de Malavella, Breda, la Cellera de Ter, Susqueda i Osor. CDC, tercera, va ser l'escollida per més electors en deu poblacions, les més destacades dels quals van ser Sant Hilari, Vidreres i Anglès.

La participació ha oscil·lat entre el 58,1% de Maçanet de la Selva (la més baixa) i el 71% de la Cellera de Ter (la més alta). Ciutadans s'ha enfilat fins al 13,6% a Lloret –ha estat tercera– i el PACMA, el partit de protecció dels animals, ha rebut el 2,96% dels vots a Massanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs