Política

Homs admet que el resultat de l'independentisme al 26-J “no és per tirar coets” però que “no està mort”

El candidat de CDC convida a aprendre la lliçó d'aquest mes de juny i crida a la unitat dels sobiranistes

El convergent afirma que el PP guanya les eleccions però el PSOE decideix

El cap de llista de CDC a les eleccions generals espanyoles, Francesc Homs, ha reconegut aquest dilluns que el resultat de l'independentisme català en les eleccions del 26-J “no és per tirar coets”.

En una roda de premsa després de l'executiva de CDC on s'ha analitzat el resultat dels comicis d'aquest diumenge, Homs ha recordat que des de Madrid “a l'estiu sempre diuen que això [l'independentisme català] és una febrada d'estiu”. “L'independentisme no surt per tirar coets d'aquestes eleccions, però que tampoc es facin la idea els nostres adversaris que això està mort”, ha afegit.

En qualsevol cas, ha instat el conjunt del sobiranisme a “treure conclusions d'aquest mes de juny” perquè, de cara al futur, “algunes coses es facin de manera diferent”.

“A base de competir entre nosaltres no anem enlloc, cal unitats contínues a tot arreu fins que no aconseguim l'objectiu de la independència”, ha defensat.

En clau electoral, ha admès que el resultat de CDC “no és el que hagués volgut” però hi troba un “regust positiu” en comparació amb el que li vaticinaven els sondejos.

Al seu parer, els diputats convergents es podrien convertir en “decisius” en algunes “configuracions” i s'ha mostrat disposat a asseure's a negociar. Això sí, sempre dialogaran en base a les seves quinze condicions per a la investidura, entre les quals un referèndum a Catalunya.

Homs ha subratllat que la seva voluntat és que “el PP no sigui a la Moncloa, que no hi hagi terceres eleccions i d'estar al servei de president [de la Generalitat, Carles] Puigdemont i el full de ruta”.

El candidat ha opinat que el PP està eufòric perquè ha guanyat les eleccions però també “impotent” perquè no té majoria per governar “és el PSOE qui decideix”. Segons ell, els socialistes tenen “la paella pel mànec” i, per tant, tenen l'obligació de “moure fitxa”.

“Sembla que PSOE i Podem estan fent una cursa per veure qui es queda més a l'oposició”, ha assenyalat Homs, que ha afegit que creu que això “s'estovarà i evolucionarà”.

En qualsevol cas, ha deixat clar que ells, que són “els petitons”, no començaran abans d'hora una negociació “amb algú que no s'asseurà a la taula”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia