Política

Internacional

Lluita contra el terrorisme gihadista

Bèlgica lliura a França un presumpte còmplice d'Abdeslam

Hamza Attou hauria traslladat el suposat cervell logístic dels atemptats del 13 de novembre a París des de la capital francesa a Brussel·les

El sospitós ja ha estat imputat i empresonat a França

Les autoritats de Bèlgica han lliurat a les de França Hamza Attou, un dels dos sospitosos de conduir Salah Abdeslam, presumpte cervell logístic dels atemptats del passat 13 de novembre a París, des de la capital francesa fins a Brussel·les l'endemà dels atacs, ha informat aquest dijous la Fiscalia Federal.

L'entrega del sospitós es va produir dimecres en execució de l'ordre de detenció europea emesa per França contra ell, segons el comunicat del ministeri públic belga, que ha explicat que no donarà cap detalla addicional sobre l'hora i les circumstàncies de l'extradició.

Fonts de la Fiscalia francesa han indicat avui que Attou, de 22 anys i nacionalitat belga, ja ha estat imputat i empresonat a França.

Attou i Mohamed Amri es van desplaçar la matinada del 14 de novembre des del districte de Molenbeek de Brussel·les fins a París, on els esperava Salah Abdeslam.

Tots dos acusats han assegurat en els interrogatoris que el seu paper va ser “merament logístic” i es va limitar al trasllat d'Abdeslam de França a Bèlgica, sense haver participat en cap dels atacs de París, ja que no estaven a la capital francesa en el moment de la matança.

A més, neguen que tinguessin coneixement de la implicació d'Abdeslam en els atemptats i asseguren que van rebre una trucada seva hores després de les explosions a les rodalies de l'Estadi de França, capa a les deu de la nit d'aquell divendres. La investigació, però, apunta que aquesta trucada es va produir cap a les dues de la matinada de dissabte.

Els dos homes van recollir el presumpte terrorista a Barbès, al cor de París, cap a les cinc de la matinada en un Volkswagen Golf propietat d'Attou, que conduïa Amri i que va superar els controls de la policia en fins a tres ocasions sense ser detingut, motiu pel qual van poder arribar fins a Molenbeek.

D'altra banda, un tribunal de Brussel·les ha acceptat aquest dijous l'odre europea de detenció emesa per les autoritats judicials franceses contra Mohamed Bakkali, també presumptament implicat en els atemptats del 13-N a París, ha informat la Fiscalia Federal. El ministeri públic belga està d'acord amb extradir Bakkali a França, amb la condició que, després del judici, sigui retornat a Bèlgica perquè hi compleixi la condemna que li sigui imposada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE estudien sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts

El PP demana mesures per a la inserció laboral de persones amb alt risc d’exclusió social

GIRONA
guerra a gaza

L’Iran adverteix Israel que respondrà amb armes mai vistes

barcelona

Les Juntes Electorals tomben vuit candidatures de les eleccions del 12-M

barcelona