Política

Trump es mostra confiat d’aconseguir la victòria

L’actual president acusa els demòcrates de l’ambient tibant present en aquestes eleccions

El president dels Estats Units, Donald Trump, s’ha mostrat confiat aquest dimarts en la seva victòria durant la jornada electoral i va insistir que no es declararà vencedor prematurament, com han augurat alguns mitjans de comunicació.

Trump ha iniciat la jornada amb una entrevista telefònica amb el programa de televisió “Fox&Friends”, de la cadena conservadora Fox, en la qual va dir que té una “ferma possibilitat de guanyar” i ser a la Casa Blanca quatre anys més, malgrat que les enquestes donen un lleu avantatge al seu oponent demòcrata, l’exvicepresident Joe Biden.

L’actual president s’ha mostrat satisfet amb la gran afluència de seguidors que han assistit als seus actes de campanya en els últims dies electorals i ha explicat que se sentia “molt bé”.

Dirigint-se als indecisos que encara no han sortit avui a votar, Trump els ha recordat que l’economia del país anava molt bé fins a l’arribada del coronavirus en el primer trimestre de l’any. “Construïm la millor economia del món. Va ser horriblement interrompuda per alguna cosa que mai hauria d’haver succeït”, ha apuntat.

Trump també ha defensat la seva gestió de la pandèmia, que ha ocasionat més de 231.000 morts al país, i ha assenyalat que es van salvar nombroses vides amb el tancament de l’economia a l’inici de l’any.

El president també ha insistit en les seves crítiques al seu oponent demòcrata i ha apuntat que, en cas de guanyar les eleccions, Biden no serà capaç d’evitar que el sector més radical del seu partit es faci amb el comandament. “Joe tindrà problemes, no podrà manejar-los”, va dir Trump al·ludint al senador independent Bernie Sanders, que va ser aspirant a la nominació presidencial demòcrata, i a les congressistes hispana Alexandria Ocasio-Cortez; la musulmana d’origen somali Ilhan Omar; Rashida Tlaib, d’origen palestí; i a l’afroamericana Ayanna Pressley.

Trump també ha culpat als demòcrates de l’ambient tibant que es viu en aquestes eleccions. “Part del motiu és que tot serà en ciutats demòcrates, ciutats dirigides pels demòcrates”, ha apuntat Trump, citant Chicago, Nova York i Baltimore, i ha assegurat que en elles els demòcrates tenen un “lideratge feble” i s’han radicalitzat.

Finalment, Trump ha insistit que la notícia que planeja declarar-se vencedor de les eleccions abans que els resultats confirmin la seva victòria, és una “informació falsa”. Trump ha assegurat en l’entrevista que es declararà vencedor “només quan hi hagi una victòria”, i que no té cap intenció de “jugar” amb els resultats.

Trump arriba a aquestes eleccions amb un lleuger desavantatge de 7,2 punts percentuals enfront de Biden en les enquestes nacionals, però a causa del sistema electoral estatunidenc, tot dependrà dels resultats en un grapat d’estats frontissa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia