Política

Jutgen el detingut a Madrid en les protestes pels presos

El fiscal sol·licita sis anys de presó per a Dani Gallardo per haver agredit, suposadament, un agent amb un pal

L’acusat es troba en presó preventiva des que va ser detingut, el 16 d’octubre de 2019

L’onada de protestes que va provocar la sentència contra els presos independentistes també va tenir Madrid com un dels seus focus. Allà, el 16 de d’octubre de 2019 s’hi va fer una concentració de rebuig que va acabar amb càrregues policials i la detenció de Dani Gallardo, un jove de 23 anys que des d’aleshores està en situació de presó preventiva a Alcalá Meco. Avui serà jutjat a l’Audiència Provincial de Madrid. El fiscal demana fins a sis anys de presó pels delictes d’atemptat greu contra l’autoritat i desordres públics.

Segons el relat del ministeri públic, Gallardo hauria protagonitzat aldarulls durant la mobilització, en un moment dels quals, suposadament, hauria donat dos cops a l’esquena a un agent de la policia amb un pal de fusta d’uns 90 cm de llarg i set d’ample amb sis claus que el travessaven. L’incident s’hauria produït quan intentava ajudar una amiga, Elsa Vikki, que també consta com a imputada en la causa i per a la qual sol·liciten dos anys de presó per desordres públics.

El relat de la defensa de l’acusat és substancialment diferent, perquè, entre d’altres arguments, sosté que la detenció es va produir molt després dels incidents. Karim Benamar, advocat del jove, assegura que “hi ha contradiccions” entre les proves i testificals dels policies que hi van intervenir, però tot i això admet que el judici serà de tot menys fàcil “perquè desmuntar la versió d’un agent en un tribunal, sempre és complicat”.

LA FRASE

Hi ha proves que acrediten l’innocència o que, almenys, serveixen per reduir molt la pena
Karim Benamar
advocat de dani gallardo


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia