Política

La fiscalia manté la petició de presó en el cas del 17-A

Demana 41 anys de presó per a Mohamed Houli, 36 per a Driss Oukabir i 8 per a Said Ben Iazza

Alonso-Cuevillas vol que s’investigui si Es Satty és mort

La fiscal va mantenir ahir la petició de 41 i 36 anys de presó per a dos presumptes membres de la cèl·lula gihadista que el 2017 va cometre els atemptats de les Rambles de Barcelona i Cambrils, que van causar 16 morts i 140 ferits, i de 8 anys de presó per a un suposat col·laborador.

En la fase de conclusions la fiscal Ana Noe va sol·licitar 41 anys de presó per a Mohamed Houli, 36 per Driss Oukabir i 8 per a Said Ben Iazza, acusats de participar en preparatius per als atemptats de les Rambles mitjançant un atropellament massiu amb una furgoneta i del passeig marítim de Cambrils amb ganivets i una destral.

Mohamed Houli va resultar ferit en l’explosió el 16 d’agost de 2017 de la casa d’Alcanar en la qual la cèl·lula preparava artefactes per cometre atemptats. Hi va morir el líder, l’imam de Ripoll Abdelbaki Es Satty, la qual cosa va precipitar que els terroristes improvisessin l’endemà els atemptats de Barcelona i Cambrils.

La Generalitat de Catalunya va augmentar la seva sol·licitud de penes per a tots dos perquè va apreciar dues temptatives d’assassinats terroristes dels quals abans del judici no acusava, en relació amb dos bombers que es van veure afectats en l’explosió de la casa d’Alcanar. D’aquesta forma, va elevar de 44 a 97 els anys de presó que demana per a cadascun i estima que Said Ben Iazza ha de ser condemnat a 8 anys.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Barcelona va mantenir la petició de 95 anys de presó per a Houli, 90 anys per a Oukabir i 8 anys per a Ben Iazza. També ha sol·licitat diferents penes el consistori de Cambrils, que inicialment va reclamar presó permanent revisable per als dos primers.

L’advocat Jaume Alonso-Cuevillas va reclamar que el tribunal dedueixi testimoniatge en la sentència perquè s’investigui si Abdelbaki Es Satty va morir realment en l’explosió de la casa d’Alcanar. Segons el parer d’Alonso-Cuevillas, no s’ha pogut establir de forma certa la mort d’Es Satty a Alcanar amb la prova pericial biològica realitzada al Marroc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia