Política

Birmània

La policia presenta nous càrrecs contra la líder Aung San Suu Kyi

La policia birmana va presentar ahir nous càrrecs contra la líder electa birmana, Aung San Suu Kyi, que està en arrest domiciliari des del cop d’estat militar de l’1 de febrer passat. La Nobel de la pau i consellera d’estat va ser acusada el 3 de febrer d’importació il·legal d’un dispositiu telefònic i s’esperava que comparegués avui davant el jutge. Segons l’advocat Khin Maung Zaw, Suu Kyi ha estat acusada també d’un delicte relacionat amb la llei de desastres naturals. Es tracta del mateix càrrec presentat contra el president, Win Myint, també sota arrest i acusat d’infringir les mesures de distanciament social imposades per la pandèmia en organitzar un acte electoral al qual van assistir més de 30 persones. Suu Kyi, de 75 anys i que ja va passar 15 anys sota arrest domiciliari durant l’anterior junta militar, s’enfronta a una pena de fins a tres anys de presó pel delicte d’importació il·legal.

La junta militar també va acusar sense proves els manifestants prodemocràtics de violents i d’atacar la policia. A més, va dur a terme una apagada d’internet ahir a la matinada per segona nit consecutiva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia