Política

La Diputació Permanent del Parlament es reunirà dimecres que ve per convalidar 9 decrets lleis

La majoria estan relacionats amb la pandèmia

La Mesa i els representants dels grups parlamentaris de la Diputació Permanent han acordat que dimecres que ve es reuneixi aquest òrgan per debatre i votar 9 decrets lleis.

La majoria d’ells estan relacionats amb la covid: ajuts extraordinaris al lleure i a activitats extraescolars; modificacions jurídiques de les entitats esportives, mesures organitzatives en l’àmbit sanitari, penitenciari i de justícia juvenil; mesures extraordinàries per a empreses de l’economia social; sobre l’estratègia de vacunació i mesures en l’àmbit de la cultura.

Al marge de la pandèmia, també es votaran decrets relacionats amb mesures per equilibrar la presència d’homes i dones als Mossos; i la modificació de la llei d’àrees de promoció econòmica urbana.

En canvi, s’ha decidit que no es posi a l’ordre del dia cap compareixença de consellers, tot i que hi havia diverses peticions sobre la taula. Tot plegat tenint en compte que en les pròximes setmanes es constituirà el nou Parlament i, posteriorment, previsiblement s’investirà un president i es formarà un nou govern.

La Diputació Permanent se celebrarà a l’hemicicle de la cambra, com ja s’ha fet en les últimes sessions. De cara a la sessió constitutiva del Parlament, que s’ha de fer com a màxim el 12 de març, es farà a l’auditori per tal que hi puguin assistir amb mesures de seguretat els 135 diputats escollits en les eleccions del 14-F. Segons fonts parlamentàries, la col·locació dels diputats serà per grups i, dins de cada grup, per ordre alfabètic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia