Política

LA CRÒNICA

Les Angela Davis d’ERC

Carme Forcadell i Dolors Bassa empoderen les preses i fan visible una realitat, la de la dona a la presó, que no es coneix

Carme Forcadell va tornar a entrar a la presó el 6 d’abril. La vicepresidenta primera del Parlament Anna Caula la va anar a visitar l’endemà. Caula volia explicar-li sobre el dia a dia, perquè és a través d’aquest fil conductor de la quotidianitat que a les preses se’ls obre la finestra del món. “Però ella volia que la visités per saber com em podia ajudar, perquè jo assumia una responsabilitat per la qual ella ja havia passat. Això és la Carme: la màxima expressió d’ajuda als altres.” Va ser una de les experiències que Caula va compartir ahir al vespre en la presentació dels llibres Escrivim el futur amb tinta lila i Les paraules sempre seran lliures, de Carme Forcadell, a les set del vespre a la plaça de la Independència de Girona, en una conversa moderada pel vicealcalde Quim Ayats i amb les diputades del Parlament, Teresa Jordà, i el Congrés, Montse Bassa, i la directora general d’Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Mireia Mata, a més de ser una de les responsables de la feminització d’ERC, tal com la va presentar Quim Ayats. Mireia Mata va recordar “l’univers de sororitat” que va trobar amb Carme Forcadell, quan se li va encarregar feminitzar la campanya de la candidatura electoral –“amb un nom tan masculí”– Junts pel Sí. Teresa Jordà va definir Carme Forcadell com una de les grans referents feministes d’ERC, i Montse Bassa en va destacar l’empatia. Tant Bassa com Jordà van insistir en l’empoderament de la dona que tant Carme Forcadell com Dolors Bassa fan a les presons. Mireia Mata les va comparar amb Angela Davis perquè fan visible una realitat, la de les preses, víctimes de pobresa, de violència masclista, de tràfic de blanques... Montse Bassa va indicar que el llibre de Carme Forcadell, igual que van fer amb la seva germana Dolors en el llibre Carregades de raons, està dedicat a la mare; que hauria de ser el primer referent, la primera gran dona per a qualsevol dona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia