Política

Demanen inhabilitar l’alcalde de Sarrià de Ter

La fiscalia vol que s’inhabiliti l’alcalde de Sarrià de Ter , Narcís Fajula, per haver tingut penjada una pancarta de l’ ANC a la façana de l’ajuntament abans de les eleccions municipals del 2019. Se l’acusa d’un delicte de desobediència i es demana que no pugui exercir cap càrrec públic durant un any i que se li imposi una multa de 3.600 euros. Al seu escrit, la fiscalia subratlla que Fajula, d’ERC, va “fer el sord” i no va acatar la resolució de la junta electoral de zona (JEZ) que li requeria despenjar la pancarta. A la lona hi havia escrit el lema “Self-determination is a right, not a crime” (“L’autodeterminació és un dret, no un crim”). L’alcalde serà jutjat per aquesta causa el dia 8 de juny als jutjats de Girona.

El cas té l’origen en una denúncia presentada per Ciutadans. Inicialment el van investigar per desobediència i prevaricació, però finalment només se l’acusa del segon delicte. Segons recull l’escrit de la fiscalia, el 29 de març del 2019 la JEZ va requerir a l’Ajuntament de Sarrià que, en un termini de 48 hores, retirés els símbols i pancartes partidistes que hi havia a la façana del consistori. “Entre l’11 d’abril i com a mínim el 23 d’abril, transcorreguts el dia i l’hora límit per a la retirada de pancartes i altres símbols partidistes, la presència d’una pancarta independentista persistia”, diu l’escrit de la fiscalia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia