Política

Rabat avisa que la crisi amb Espanya no s’ha acabat

L’ambaixadora del Marroc a Espanya, Karima Benyaich, cridada a consultes dimarts passat a Rabat, “no tornarà mentre duri la crisi, i la crisi durarà mentre continuï la seva veritable causa”, que és l’entrada del líder del Front Polisario, Brahim Ghali, en territori espanyol “en condicions indignes per un estat de dret” i la seva no compareixença davant de la justícia espanyola, segons va declarar ahir el ministre marroquí d’Afers Estrangers, Naser Burita, en un acte restringit amb la premsa.

Es tracta de la primera referència d’un responsable marroquí a la recent entrada massiva a Ceuta de 8.000 persones en només 48 hores.

Tot i el to desafiant del govern de Rabat, els dos governs van arribar a un acord, dimecres al vespre, per a l’expulsió al Marroc de tots els immigrants adults que van entrar il·legalment a Ceuta, a un ritme d’unes 40 persones cada dues hores.

Mentrestant, la ciutat de Ceuta va recuperar ahir la normalitat després dels incidents a la frontera. Les autoritats se centren ara en l’atenció dels 850 menors –el més petit, de quatre anys– que romanen en territori espanyol. A més d’aquests, n’hi ha 230 més que ja vivien a la ciutat abans de les arribades massives d’aquests dies i que continuen en un centre de menors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia