Política

De Reus a Sabadell passant per Madrid

Justícia Lourdes Ciuró

Ciuró, advocada de formació, va refusar el 2019 la conselleria de la Presidència oferta per Torra

Lourdes Ciuró agafarà el relleu d’Ester Capella com a consellera de Justícia. Diputada al Congrés dels Diputats entre el 2011 i el 2019 per CiU i el PDeCAT, actualment era la portaveu de Junts a l’Ajuntament de Sabadell. Ciuró va néixer a Reus el 1971 i es va llicenciar en dret a la UAB el 1994. Fins al 2011 va exercir com a advocada especialitzada en dret civil i mercantil. El 2003 va entrar en contacte amb la política en afiliar-se a CiU. Posteriorment ha continuat formant part dels espais postconvergents, primer en el PDeCAT i després a Junts. De fet, va ser un dels membres de l’executiva del PDeCAT que l’estiu passat va propiciar el trencament per passar a Junts.

El 2007 va assumir el seu primer càrrec polític com a regidora a Sabadell per CiU, càrrec que va deixar el 2011 per anar al Congrés. Allà va ser portaveu de la comissió d’Igualtat i portaveu adjunta en les comissions d’Interior, Foment, Sanitat i Serveis Socials, Igualtat i Reglament.

El 2019, l’aleshores president de la Generalitat Quim Torra va oferir-li la conselleria de la Presidència en substitució d’Elsa Artadi, però Ciuró va refusar-la per encapçalar la llista de Junts en les eleccions municipal de Sabadell.

El seu nomenament va aixecar ahir polseguera en coincidir amb el desallotjament del carrer Lleida de Barcelona. I és que Ciuró va avalar en el Congrés la llei de desallotjaments exprés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia