Política

Veus crítiques dins dels socialistes pels indults que “condemnarien” el PSOE

El president de Castella-La Manxa se suma a al president d’Extremadura i diu que l’informe del Suprem li sembla fins i tot “moderat”

El president de Castella-La Manxa, Emiliano García-Page, ha criticat obertament aquest dijous la possibilitat d’un indult als presos independentistes “una mesura de gràcia que no fa cap gràcia”, i ha advertit al president del govern espanyol que concedir-los seria un error greu que condemnaria el PSOE. En una conferència, Page ha afirmat que els indults no han de tenir mai naturalesa política, ni ser una cessió, ni donar-los a canvi de cap contrapartida. Ha donat la raó als arguments de l’informe del Tribunal Suprem, que ha fet un informe que fins i tot considera “moderat”. Sánchez –ha dit- encara està “a temps” de no concedir-los, perquè “la solució només pot arribar quan els mateixos independentistes renunciïn als seus propòsits”.

García-Page se suma d’aquesta manera a les manifestacions del també president socialista extremeny, Guillermo-Fernández Vara, que aquest dimecres va apuntar en un tuit que “és evident que no s’ha d’indultar qui no ho vol ser perquè no respecta ni creu en les lleis”.

El president de Castella-La Manxa ha assegurat que “la culpa” de la situació en què es troben els presos no és dels jutges, sinó dels mateixos líders independentistes que van trencar la llei “conscientment”, i ha advertit que els indults no poden ser “una cessió”, un “peatge”, una “contrapartida” o fruit d’una “negociació”.

“Per tant, considero que en aquests moments una decisió d’indults no ajudaria en el fons a enfocar el problema de Catalunya, i a més té moltes possibilitats de resultar estèril” perquè seria “una mostra de com poden tornar a la senda sense conseqüències”.

Ha recordat, a més, que els líders independentistes no s’han penedit de les seves actuacions. “Insisteixen a reincidir”. “S’imaginen en quina posició quedaria el que té la intenció d’indultar sense obtenir primer la renúncia expressa de tornar a la senda? Aniríem cap a una frustració nacional enorme”.

El president de Castella-La Manxa fins i tot ha advertit Sánchez de les conseqüències que tindria l’indult, que al seu entendre posaria contra les cordes el mandat del president socialista i el mateix PSOE. “Jo sóc del PSOE, i lamento haver-ho de dir, però la meva bandera és la mateixa que la de tots, i l’últim que voldria és que l’indult injustificat es converteixi en una condemna per als que prenen la decisió o l’organització que la sustenta”, ha sentenciat.

En aquest marc ha recordat que Sánchez va arribar al poder fruit d’una sentència judicial sobre el PP que “va comportar un gir per complet al panorama polític espanyol”, i “aquella sentència té la mateixa legitimitat” que la del procés. “A veure si ara la culpa la tindran els que els demanem que decideixin”, ha dit en referència als jutges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia