Política

La plataforma de Rosa Díez convoca un acte a Madrid el 13 de juny contra els indults

La mobilització rep el suport de diversos dirigents del PP i Vox

La Plataforma Cívica Unió 78, fundada per l’expresidenta d’UPyD Rosa Díez, ha convocat una concentració diumenge 13 de juny a la madrilenya plaça de Colón per protestar contra els previsibles indults als presos polítics per part del Govern espanyol.

“No pensem tolerar passivament la conversió del xantatge en procediment polític normal, com succeiria amb la concessió d’indults a colpistes condemnats”, ha indicat Unió 78 en la convocatòria enviada als mitjans de comunicació aquest divendres.

La plataforma, que va ser creada el febrer del 2020 i compta entre els seus fundadors amb Fernando Savater i María San Gil, ha afegit: “Creiem arribada l’hora que la societat civil surti al carrer a manifestar el seu rebuig de la deriva política antidemocràtica imposada pels que tenen l’obligació de defensar la Constitució i unió de la nació espanyola”.

En una entrevista aquest divendres a Antena 3, el portaveu del PP i alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, ha dit que “no és una qüestió de témer una nova foto de Colón”, en referència a la que van protagonitzar el febrer del 2019 els presidents del PP, Ciutadans i Vox, Pablo Casado, Albert Rivera i Santiago Abascal.

“A qui li correspondria liderar-les (les mobilitzacions) és a la societat i no als partits polítics; la societat és la que ha d’opinar, és la que ha de liderar”, ha assenyalat Martínez-Almeida.

La presidenta de la Comunitat de Madria, Isabel Díaz Ayuso, ha retuitat una piulada de Rosa Díez anunciant la mobilització. El dirigent de Vox, Santiago Abascal, també ha fet una piulada en suport a la convocatòria.

El 13 de juny coincidirà la concentració d’Unió 78 a Colón amb les primàries del PSOE d’Andalusia i amb l’assemblea de Podem coneguda com a Vistalegre IV, en la qual Pablo Iglesias deixarà de ser secretari general, càrrec al qual opta la ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia