Política

Calma tensa entre el Marroc i Espanya

La sortida d’Espanya del líder del Front Polisario, Brahim Gali, per acabar la seva recuperació en un hospital d’Algèria ha obert un parèntesi de calma tensa entre Espanya i el Marroc, que mantenen les seves posicions respecte de la crisi que els enfronta i en la qual tots dos reclamen “confiança i respecte” com a base per a una bona relació de veïnatge. Així, la vicepresidenta primera del govern, Carmen Calvo, va reiterar ahir que les relacions amb el Marroc “han de ser bones” però han d’estar basades en “la confiança i el respecte”, i, a més, va subratllar que “no ha canviat gens” la posició d’Espanya en relació amb el Sàhara.

Hores abans, de matinada, s’havia enlairat de Pamplona un avió algerià amb el líder del Front Polisario, Brahim Gali, a bord després d’haver declarat per videoconferència davant un jutge de l’Audiencia Nacional sobre dues causes obertes per presumptes delictes de lesa humanitat, genocidi i tortures. Després de prendre-li declaració, el jutge Santiago Pedraz va rebutjar enviar-lo a presó provisional o retirar-li el passaport i va optar per deixar-lo lliure i sense mesures cautelars

A l’hora de tancar aquesta edició, el govern marroquí no s’havia pronunciat encara, excepte per l’agència oficial MAP, que dimarts a la nit va parlar d’“una paròdia de justícia” (l’espanyola).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia