Política

El jutge del cas ‘Voloh’ traspassa a l’Audiència Nacional la investigació sobre el Tsunami Democràtic

La Guàrdia Civil apunta a Vendrell, Madí, Soler, Alay i altres com a ‘cervells’ de l’organització clandestina

El jutjat de Barcelona que instrueix el cas ’Voloh’, que investiga un suposat finançament irregular del ‘procés’, ha traspassat a l’Audiència Nacional (AN) la investigació sobre el Tsunami Democràtic.

Així, el magistrat de l’AN Manuel García Castellón rebrà la documentació relativa al Tsunami que afecta Xavier Vendrell, exconseller d’ERC, David Madí, exassessor d’Artur Mas, Josep Lluís Alay, excap de l’oficina del president Carles Puigdemont, l’empresari Oriol Soler, l’informàtic Jaume Cabani, Josep Campmajó, col·laborador de Vendrell, i Marta Molina, militant d’ERC. A partir d’ara aquesta part s’investigarà des de Madrid.

Els informes de la Guàrdia Civil apunten directament a l’empresari i exconseller d’ERC Xavier Vendrell com un dels màxims dirigents del Tsunami Democràtic. També hi involucren l’empresari cultural Oriol Soler, l’exmà dreta d’Artur Mas David Madí, els directius de l’empresa igualadina Events, Roc Aguilera i Toni Fusté, l’empresari gironí Josep Campmajó i l’exregidora republicana a Sant Joan Despí Marta Molina. A Vendrell, per exemple, se li van gravar converses on parlava de l’escenari a l’AP-7 a La Jonquera, portar gent a la plaça Urquinaona o pilotes inflables al Camp Nou pel Barça-Madrid, tot abans que passés.

La immensa majoria de les deduccions policials es basen en converses telefòniques interceptades, micròfons amagats i alguns seguiments. En l’informe policial recollit pel magistrat Joaquín Aguirre s’afirma que “s’acredita igualment l’activitat de direcció i participació directa de Xavier Vendrell en les accions que executa el Tsunami Democràtic amb afirmacions com “ja enviaré a gent per protegir la plaça Urquinaona”, “hem muntat un escenari a l’autopista”, en referència a l’AP-7 a La Jonquera, o el partit del Barça-Madrid del 18 de desembre passat al Camp Nou. Per tot això, Guàrdia Civil i jutge suposen que Vendrell no només participa de les accions de Tsunami sinó que “dona instruccions de les accions que s’han de realitzar”. De fet, Oriol Soler li va dir que estava a les seves ordres.

A més, el jutge es reafirma en la seva tesi sobre la direcció del Tsunami per part de Vendrell i l’entorn d’ERC argumentant que tot i la inhabilitació del president de la Generalitat Quim Torra “no han mostrat gens d’interès a activar Tsunami Democràtic”, perquè l’apartament de Torra suposa un “punt d’inflexió en el camí d’ERC per obtenir la Presidència de la Generalitat”.

Una de les branques de l’operació que reforcen la idea que Tsunami Democràtic estava dirigit per l’entorn d’ERC és la vinculació de l’empresa igualadina Events, que organitza esdeveniments culturals i esportius, amb alguns actes independentistes. Els directius Toni Fusté i Roc Aguilera van ser arrestats, i la seva empresa pagava el cost de vehicles de Vendrell, un d’ells d’alta gamma.

Respecte Madí, la Guàrdia Civil creu que coneixia qui dirigia el Tsunami Democràtic, tot i que per telèfon ironitzava dient l’octubre del 2019 que el dirigia “Déu nostre senyor”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia