Política

Illa diu que els indults són una “decisió històrica” només rebutjada pels “extremistes d’ambdós costats”

El PSC lloa la “magnanimitat” del gest de Sánchez, que “obre solemnement un nou temps a Catalunya i a Espanya”

El líder del PSC-Units al Parlament i cap de l’oposició, Salvador Illa, ha qualificat de “decisió històrica” la concessió de l’indult als líders independentistes condemnats pel referèndum de l’1 d’octubre de 2017 que ha explicat el president espanyol, Pedro Sánchez.

En una roda de premsa aquest dilluns a la tarda, Illa ha assegurat que l’anunci de Sánchez “ha estat acollit molt bé” per la societat catalana i que “els qui no s’hi han manifestat a favor són els extremistes d’ambdós costats”. El dirigent socialista ha comparegut després de la reunió de l’executiva ampliada del PSC, que ha aprovat una declaració institucional de suport a l’indult anunciat per Sánchez.

En aquest document, els socialistes catalans lloen la “magnanimitat” de la “decisió constitucional” del govern espanyol i hi donen “total suport”, ja que l’entenen com a “un pas endavant en el camí per buscar una solució a la complicada situació política”.

El text acusa el procés independentista de “divisiu” i d’haver fet “retrocedir” la societat trencant “el marc de convivència”. Tot i això, creu que indultant els líders independentistes “s’obre solemnement un nou temps a Catalunya i a Espanya”. “Un nou temps de retrobament i de concòrdia entre catalans, primer, i entre el conjunt d’espanyols, després”, assegura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia