Política

El ple de Salt dona suport a l’amnistia

El ple de Salt va aprovar ahir una moció en suport a l’amnistia amb els vots a favor d’ERC i Junts (al govern) i d’IpS-CUP (a l’oposició), i el vot en contra de Vox i el PSC. El text, que subratlla que “el lliure exercici dels drets polítics no pot tenir com a resposta la via de la justícia penal”, reclama l’aprovació a les Corts d’una llei d’amnistia que perquè sigui plenament efectiva “ha d’anar acompanyada” del reconeixement del dret a l’autodeterminació, a més de la immediata posada en llibertat dels presos polítics i la “reparació dels danys causats” als represaliats. També fa una crida a la societat catalana a mobilitzar-se per l’amnistia.

Debat sobre els indults

En un dia com ahir era obvi esmentar els indults. Tots tres grups independentistes van subratllar que era un primer pas, però molt lluny de la solució, que és l’amnistia i l’autodeterminació. A més, es va opinar que era un gest tàctic de cara a l’exterior tant des de la CUP –“s’intenta maquillar la situació abans no arribi una sentència d’Estrasburg”– com des del govern –“l’indult és tapar el nyap i parar la castanya que vindrà d’Europa”–. Des del PSC, en canvi, es va defensar que els indults són “la via constitucional i adequada” i es va considerar “erroni i irresponsable generar falses expectatives”, ja que “l’amnistia no té cap encaix constitucional”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia