Política

El Suprem rebutja suspendre cautelarment els indults

El tribunal desestima la petició de tres dirigents de Cs i Vox

Els magistrats argumenten que “no concorren les circumstàncies” per adoptar mesures cautelars mentre no resolen la qüestió

La Secció Cinquena del Contenciós-Administratiu del Tribunal Suprem (TS) espanyol ha acordat desestimar la petició de tres dirigents de Cs (Inés Arrimadas, Carlos Carrizosa i José María Espejo-Saavedra) i de Vox de suspendre cautelarment els reials decrets que concedien els 9 indults als presos independentistes.

El passat 28 de juny els magistrats ja van adoptar una primera decisió en aquesta direcció quan van rebutjar deixar sense efecte els indults de forma cautelaríssima, és a dir, sense escoltar les parts.

Ara mantenen el criteri un cop escoltats els arguments de les defenses, de l’Advocat de l’Estat i de la Fiscalia. La sala considera que “no concorren les circumstàncies” que requereix adoptar mesures cautelars.

El Suprem, però, encara no entra a valorar el fons de la qüestió.

Els magistrats subratllen que el fet de no concedir les mesures cautelars que demanen Cs i Vox no posa en perill el compliment de la condemna en el cas que acabi donant la raó a aquestes formacions. Per contra, afegeixen que “la suspensió de l’indult podria provocar situacions perjudicials i irreversibles per als indultats” si s’acaba ratificant la mesura de gràcia.

Els magistrats atenen d’aquesta manera el criteri de l’Advocacia de l’Estat i de les defenses. El representant del govern espanyol anava més enllà i plantejava que Cs i Vox no estan legitimats per presentar recursos contra els reials decrets d’indult. La Sala considera que “no és procedent pronunciar-se ara sobre si existeix o no falta de legitimació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia