Política

Rebutgen de nou suspendre els indults un cop escoltades les parts

El Suprem sosté que perjudicaria els alliberats si els fes tornar ara a presó i finalment acabés confirmant els indults

La secció cinquena contenciosa administrativa del Tribunal Suprem ha rebutjat també la suspensió cautelar dels indults als nou dirigents polítics catalans, un cop escoltades les parts, en espera de resoldre el fons del recurs presentat per Ciutadans i Vox. La secció que ja va rebutjar el 28 de juny tombar la mesura de gràcia de manera “cautelaríssima” i sense escoltar les parts ara refusa els arguments d’Arrimadas, Carrizosa i Espejo-Saavedra a títol personal, i els de Vox recordant-los que els indults concedits pels reials decrets del govern de Sánchez no impedeixen el compliment íntegre de la condemna per part dels indultats en cas que el Suprem acabi resolent a favor de Cs i Vox al final de la causa. En canvi, hi afegeix, sí que es podria perjudicar els indultats de manera irreversible si ara s’acceptés la petició cautelar de reingrés a la presó i, finalment, el recurs es resolgués a favor del manteniment de l’indult. El tribunal resol que Cs i Vox haurien de demostrar els “danys i perjudicis de reparació impossible” que diuen que es produeixen amb els indults perquè no n’hi ha prou amb invocar-los de manera genèrica.

Sobre el risc de fugida, el tribunal reitera que no es pot justificar perquè altres persones hagin marxat per eludir la justícia i sense acreditar “raons i dades” relatives a fets o actituds que evidenciïn aquest risc de fuga. També refusa l’al·legació segons la qual el TC va rebutjar suspendre’ls la pena perquè llavors se sol·licitava suspendre una “resolució judicial executiva” de privació de llibertat, mentre que, en el cas de l’indult governamental establert per llei, desapareix la cobertura judicial d’aquella privació de llibertat. També recorda que l’indult ja posa de condició que els afectats no reincideixin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia