Política

Contra la “bogeria repressiva”

Desenes de persones participen un altre dimecres a la plaça del Rei de Barcelona en l’acte de suport a les víctimes de la repressió

Carme Forcadell i Quim Forn donen les gràcies en persona pel suport incondicional

En Josep Cruanyes és una persona incombustible. Fa dies que gestiona la participació de la Caixa de Solidaritat, que ell dirigeix, en el cas de les fiances del Tribunal de Comptes, dimarts a la tarda era a la Via Laietana organitzant un acte per reclamar la fi de la presència de la Policía Nacional al cor de Barcelona i ahir vespre va ser una de les persones que va prendre la paraula en l’acte de suport als represaliats que s’organitza cada dimecres a la plaça del Rei de Barcelona des del novembre del 2017.

“Som aquí per defensar el dret a l’autodeterminació de Catalunya, per denunciar la bogeria repressiva de l’Estat i per no normalitzar la por”, va dir Cruanyes, que no es va estar de qualificar l’Estat espanyol de “mafiós” i de recordar que la Caixa de Solidaritat que dirigeix es basa en el principi de “la solidaritat de tothom per a tothom”.

La solidaritat amb tots els represaliats és l’esperit que ha guiat des de fa més de tres anys i mig les persones que es reuneixen cada dimecres a la plaça amb intervencions i actuacions diverses. Ahir era un dia solemne i la solemnitat la va posar una coral que va interpretar el solemne Senyor Sant Jordi, una invocació al patró del país, a qui, entre altres coses, demana que salvi “la parla de la gent catalana”.

I ahir era un dia solemne, perquè la gent incombustible de la plaça del Rei van rebre la visita de Quim Forn i Carme Forcadell. “Moltíssimes, moltíssimes gràcies”, va dir Forn “en nom de tots els companys de la presó“. Forn es va sincerar: “Quan defallíem us recordàvem.” I es va acomiadar animant la gent a no deixar de ser-hi perquè “seguirem endavant i us demanem que us hi afegiu per aconseguir l’amnistia, l’autodeterminació i ser una nació lliure”. Carme Forcadell, que es va declarar “feliç”, va recordar els represaliats que encara són a l’exili i va acabar convidant a continuar treballant per aconseguir la “república lliure, feminista i solidària”.

L’acte va continuar amb la desfilada i el testimoni de diverses persones represaliades, com Jordi Pesarrodona, Roger Espanyol i la germana de Pablo Hasél, que va portar la veu del raper fins al cor de Barcelona i l’aplaudiment fratern dels concentrats a la plaça. Ahir, la plaça del Rei era plena de gent i d’emoció. Dimecres vinent, 28 de juliol, amb la mateixa intenció i amb la mateix insuportable calor que ahir, els de sempre hi tornaran perquè la “bogeria repressiva” no s’atura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia