Política

Pobles indígenes del Brasil denuncien Bolsonaro en el TPI

L’Articulació dels Pobles Indígenes del Brasil (APIB) va demanar dilluns al Tribunal Penal Internacional (TPI) que investigui el president ultradretà Jair Bolsonaro per la seva “política antiindígena”, que qualifiquen de “genocidi” i “ecocidi”, especialment durant la pandèmia de Covid-19. Els indígenes del Brasil ja van presentar una demanda davant el tribunal amb seu a la Haia (Països Baixos) contra el mandatari brasiler per un delicte de presumpte genocidi, però aquesta és la primera vegada que ho fan amb advocats indígenes, segons explica en un comunicat l’APIB, que engloba diverses organitzacions que defensen els drets dels pobles originaris del Brasil.

D’acord amb l’organització, Bolsonaro ha encoratjat diversos “atacs” contra els pobles indígenes i els seus territoris des de la seva arribada al poder, el gener del 2019. Concretament citen que Bolsonaro ha defensat l’obertura d’àrees protegides per a l’explotació de recursos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia