Política

Albiach vol que Aragonès reflexioni i decideixi “fins quan pensa seguir endavant” amb un Govern “dividit”

La líder dels comuns creu que Catalunya pot liderar un nou pacte territorial “beneficiós” també per tot l’Estat

La presidenta d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha emplaçat aquest dijous el president de la Generalitat, Pere Aragonès, a “reflexionar i decidir fins quan pensa seguir endavant” amb un Govern que considera “dividit”.

Durant l’acte amb regidors i regidores i els grups del Parlament i el Congrés, aquest dijous, Albiach ha argumentat que l’executiu no comparteix les seves “principals línies estratègiques”, com ara la taula de diàleg: “Fins quan Catalunya es mereix aquest Govern afeblit?”.

Albiach considera que el país es juga amb la negociació amb l’Estat les “noves conquestes i drets”, i per això no pot tenir un “altre Govern trencat i dividit”. Sigui com sigui, creu que Catalunya pot liderar un “nou pacte territorial”, “beneficiós” també per a tot l’Estat.

Albiach ha sentenciat que la “foto” de la taula de diàleg d’ahir va deixar un “sabor agredolç”, perquè el Govern hi estava “afeblit”, després de l’“auto exclusió” de JxCat. La cap de files d’En Comú Podem ha insistit en la “importància” de l’espai de negociació amb la Moncloa, i ha advertit que en “depenen” els drets de Catalunya.

De fet, Albiach ha anat més enllà, i ha afegit que la taula de diàleg també és una “oportunitat per eixamplar la democràcia a tot l’Estat”.

En opinió d’Albiach, la reunió d’ahir podria haver representat “el punt d’inici de les noves conquestes que Catalunya necessita”. Però, “malauradament”, el Govern hi va anar “afeblit”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia