Política

Borràs espera que Itàlia respecti els tribunals europeus i que l’Estat ho faci amb la “inviolabilitat” de Puigdemont

La presidenta del Parlament lamenta que la concentració no es pugui fer a les portes del consolat d’Itàlia

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, espera que Itàlia respecti els tribunals europeus i que, alhora, l’estat espanyol respecti la “inviolabilitat parlamentària” de Carles Puigdemont. En declaracions des de la concentració per denunciar la detenció de l’expresident, Borràs també ha lamentat que la protesta no es pugui fer davant les portes del consolat d’Itàlia, al carrer Aribau de Barcelona, perquè hi ha un dispositiu dels Mossos. “Barcelona és una ciutat en la què sempre hem pogut expressar el dret a manifestació. Catalunya és un país de drets i esperem poder-ho continuar fent”, ha afegit. Pel que fa a la detenció, ha considerat un “fet greu” que no s’hagi respectat la seva condició europarlamentària.

Borràs volarà avui divendres cap a l’Alguer, on ja tenia previst participar del 33è Aplec Internacional ADIFOLK.

Puigdemont ha passat la nit en una presó i està previst que passi a disposició dels jutges de la Cort d’Apel·lació de Sàsser, que és competent per decidir si el deixa en llibertat o l’extradita. La policia italiana el va detenir ahir dijous a l’aeroport de Sardenya per ordre del Tribunal Suprem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia