Política

L’Audiència va investigar els CDR dos anys en secret

L’Audiencia Nacional va tenir oberta una investigació durant dos anys sobre els CDR que ara acusa de terrorisme, unes diligències prèvies de les quals fins ahir no van tenir notícia les defenses dels acusats, un fet irregular i que genera una gran indefensió, segons van denunciar ahir els lletrats.

La novetat es va saber en tenir coneixement de la resolució dictada pel jutge García Castellón, on s’especifica que les diligències prèvies 99/2018 es converteixen en el sumari 5/2021 i que entre les proves que calia aportar a aquest sumari hi ha “els testimonis que procedirien de les diligències prèvies 104/2017 seguides en aquest òrgan judicial”. De fet, l’ofici de la Guàrdia Civil que va ordenar l’inici del cas que va acabar amb les detencions el 23 de setembre del 2019 porten data d’aquell any, per tant la investigació secreta hauria durat dos anys.

Els advocats dels nou processats van reaccionar amb sorpresa i indignació ahir perquè el fet de no tenir notícia de part de les diligències que afecten els seus clients els genera indefensió en el moment de preparar la seva estratègia de defensa.

Els advocats ja van anunciar ahir que presentaran escrits demanant la nul·litat de la resolució dictant el processament dels seus clients. Els CDR s’enfronten a penes que poden anar dels 8 als 15 anys de presó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia