Política

Matança en una mesquita xiïta al nord de l’Afganistan

Moren desenes de persones per l’explosió d’una bomba a Kunduz

Estat Islàmic s’atribueix l’atemptat

Almenys 80 persones van morir ahir i un centenar més van resultar ferides en un atemptat contra una mesquita xiïta de la província de Kunduz, al nord de l’Afganistan, durant la pregària del divendres. Una bomba va fer explosió en el moment en què centenars de fidels estaven congregats a l’interior del temple. L’organització gihadista Estat Islàmic va reivindicar l’acció.

Els talibans, que controlen el país des de la captura de Kabul, fa gairebé dos mesos, van confirmar l’explosió però sense aportar dades oficials de víctimes. El portaveu talibà Bilal Karimi va informar que membres de la formació islamista havien arribat a la zona i iniciat una investigació abans que Estat Islàmic fes pública la seva reivindicació. L’atemptat té lloc després que almenys dues persones morissin en una explosió diumenge a Kabul, prop de l’entrada d’una mesquita on se celebrava el funeral per la mare del principal portaveu dels talibans, Zabihullah Mujahid. Estat Islàmic es va responsabilitzar també en aquella ocasió de l’atac, que es va afegir als que ja havia comès des de la retirada final de les tropes dels EUA, poc abans de la mitjanit del 31 d’agost.

Amenaça als talibans

Aquestes accions han deixat desenes de víctimes, civils i talibanes, sobretot a Kabul i a l’estat oriental de Nangarhar, fronterer amb el Pakistan i bastió d’Estat Islàmic a l’Afganistan.

Els talibans, per la seva banda, han llançat operacions massives contra Estat Islàmic en diverses províncies del país amb l’objectiu de liquidar el que consideren la principal amenaça contra el seu govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia