Política

Bolaños defensa la “independència” del Tribunal de Comptes i celebra l’acord PSOE-PP per renovar-lo

ERC acusa socialistes i populars de pactar la composició per perpetuar el bipartidisme

El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha defensat la “independència” del Tribunal de Comptes i ha celebrat l’acord entre el PSOE i el PP per renovar-lo. Ho ha fet en resposta a una pregunta de la diputada d’ERC Carolina Telechea, que li ha retret que la seva formació i el PP només volen “consellers i jutges polititzats” que actuïn com a “hooligans” defensant “els interessos del règim i del bipartidisme”. “PSOE i PP es posen d’acord en la renovació dels òrgans constitucionals igual que es posen d’acord per tapar la corrupció dels borbons”, i només d’aquesta manera, segons Telechea, s’entén que el Tribunal de Comptes no hagi actuat contra polítics que porten dècades robant i sí contra els representants de l’independentisme.

Segons la diputada d’ERC, amb l’acord entre el PSOE i el PP per renovar el Tribunal Constitucional i el Tribunal de Comptes “el règim del 78 torna a segellar el seu règim dinàstic i nacionalista”. “En realitat no volen que el Tribunal de Comptes o el TC siguin imparcials, sinó que volen a consellers i jutges polititzats”.

“Mentre ERC pagava els dos milions d’euros que el Tribunal de Comptes imposava com a fiança de manera injusta i amb indefensió a més de 30 excàrrecs de la Generalitat, entre ells el president Puigdemont, el PP i el PSOE aprovaven la renovació d’aquest òrgan”, ha dit Telechea, i “el problema no és que els renovin sense comptar amb l’esquerra, sinó no democratitzar aquests òrgans”.

En la seva rèplica, Bolaños ha volgut defensar “la democràcia espanyola, que és una democràcia plena absolutament homologable a les democràcies de l’entorn”. “Crec que és bo que els discursos s’ajustin a la realitat. Fins i tot quan hi ha resolucions dels òrgans a què es refereix, que a vegades clar que discrepem d’algunes de les coses que diuen, però fins i tot en aquestes ocasions s’ha d’acatar i hem de reconèixer la intendència dels òrgans constitucionals”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona