Política

La moció per fer fora Albiol a Badalona, qüestió d’hores

Guanyem, ERC, comuns i Junts ja la van signar ahir i falta el PSC per entrar-la avui al registre i fer el ple el 8 de novembre

El socialista Rubén Guijarro serà l’alcalde i falta veure qui formarà part del govern

Al llarg d’aquest matí està previst que s’entri al registre la moció de censura per treure l’alcaldia a Xavier García Albiol (PP), un cop els setze regidors de l’oposició es posessin d’acord per fer-la efectiva tan bon punt va transcendir l’aparició de García Albiol en els papers de Pandora com a apoderat d’una societat a Belize, un paradís fiscal de l’Amèrica Central.

Ahir només quedava pendent que la moció la firmés el PSC, precisament en qui recaurà l’alcaldia, ja que l’acord preveu investir Rubén Guijarro. Avui està previst que l’entrin conjuntament al registre per convocar el ple el 8 de novembre.

Els primers regidors a firmar-la van ser els quatre de Guanyem, tot i que no formaran part del nou govern per desconfiança amb el PSC. Segons el seu president, Toni Flores, garantiran l’estabilitat, però el més important és “iniciar un procés de neteja a Badalona de feixisme i corrupció”.

ERC, els comuns i JxCat també van firmar la petició i tant els republicans com els de Junts descartaven d’entrada entrar al govern. Àlex Montornès (ERC) assegurava que seguirien parlant amb les formacions per valorar si s’hi poden afegir en el futur, mentre que David Torrents (JxCat) explicava que “ara com ara no es donen les condicions” per entrar-hi. La presidenta dels comuns, Aïda Llauradó, insistia en la necessitat de construir un “govern sòlid i fort” per fer un “canvi radical” a Badalona.

Coincidint amb els tràmits, García Albiol assegurava a les xarxes que l’únic motiu per fer-lo fora és perquè els sondejos –i en mostrava un que van encarregar a GAD3– li donen la majoria absoluta si ara es convoquessin eleccions.

LA FRASE

Cal iniciar un procés de neteja a Badalona de feixisme i corrupció, de prepotència i intolerància
Toni Flores
PRESIDENT DE GUANYEM BADALONA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia