Política

PSOE i UP pacten que representants d’altres ministeris s’incorporin a la negociació de Treball sobre la reforma laboral

La Moncloa anuncia que Sánchez es reunirà amb Calviño i Díaz dimarts vinent “per fixar la posició” de l’executiu

La Moncloa ha anunciat que PSOE i Unides Podem han arribat a un acord aquest dimecres “per a la coordinació de la reforma laboral” després de dies de tensió entre els socis de coalició. Un director general de la Vicepresidència econòmica i un del Ministeri de Seguretat Social s’incorporaran a la taula de negociació del Ministeri de Treball amb els agents socials, que seguirà reunint-se dimecres al matí i estarà “encapçalada” pel secretari general de Treball. “En funció dels temes que es tractin, podran acudir representants dels altres ministeris afectats”, expliquen fonts del Palau de la Moncloa.

A banda, dimarts vinent, 2 de novembre, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, mantindrà una reunió amb la vicepresidenta primera, Nadia Calviño, i la segona, Yolanda Díaz, per “fixar la posició del govern a la taula de diàleg social, en els termes de l’acord de govern de coalició”. A la trobada també estan convocats els ministeris d’Hisenda, Seguretat Social i Educació.

Un altre punt de l’acord és que tots els dimarts a la tarda, el dia abans de la reunió amb els agents socials, els secretaris generals de Treball, Economia i Seguretat Social es reuniran per fixar la posició de l’executiu a la trobada amb sindicats i patronal.

“Aquestes mateixes persones es reuniran també els dimecres a la tarda per analitzar el desenvolupament de la taula i coordinar el treball de preparació de la següent taula de diàleg”, expliquen les mateixes fonts.

A més, “quan sigui necessari per la importància o complexitat política dels afers, es produiran reunions a escala de vicepresidentes i ministres”, apunten des del govern espanyol.

Fonts de la part de l’executiu d’Unides Podem es mostren satisfetes amb l’acord i remarquen que Díaz justament reclamava una reunió per coordinar els “continguts” de la reforma.

Reacció Díaz

La vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha mostrat “satisfacció” per l’acord assolit entre PSOE i Unides Podem per coordinar la negociació de la reforma laboral. Díaz ha destacat que el pacte admet la “necessitat d’abordar els continguts” i ha celebrat que “per fi fixaran de nou els límits, l’abast de la reforma laboral”. “El que és important no és el qui, sinó el què” i si la reforma “posa fi a les vides precàries o no”, ha afirmat en una atenció als mitjans aquest dimecres des de Roma. Díaz ha remarcat que pensava que els continguts de la reforma laboral ja estaven “tancats” en el si de la coalició, però ha agraït al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que convoqui una reunió per parlar-ne.

Díaz ha tornat a negar que el problema sigui de la metodologia de la negociació, ja que aquesta manera de fer les coses ha permès tancar dotze acords socials. “Estic aquí per defensar els drets de la gent”, ha dit Díaz, que defensa derogar la reforma laboral del PP.

La vicepresidenta ha assegurat que la coalició té “molta salut” i no hi ha alternativa al govern progressista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia