Política

Jornades sobre el municipalisme, a Verges

Les primeres Jornades Municipalistes per la República de les comarques gironines se celebraran el pròxim 6 de novembre a Verges. Organitzades per Municipalistes per la República des de Baix i Junts Fem Poble –al govern a l’Ajuntament de Verges–, volen contribuir a crear xarxa i bastir estratègies conjuntes des del municipalisme.

Ignasi Sabater, alcalde de Verges, va explicar ahir al matí en la roda de premsa de presentació que se centraran a debatre sobre el dret a l’aigua, la transició energètica, els lideratges feministes i la dinamització econòmica en els municipis petits i mitjans. Les taules es clouran amb un debat amb la mirada posada en les eleccions del 2023. Entre els participants a les xerrades, hi haurà el diputat de la CUP Dani Cornellà, alcaldes de diversos municipis catalans i investigadors de diferents àmbits.Les jornades començaran amb una taula de debat sobre el dret a l’aigua i la recuperació de la gestió pública amb la participació de l’exdiputada Laia Pèlach; la portaveu d’Aigua és Vida, Míriam Planas, o la investigadora de la Càtedra Unesco de Desenvolupament Humà Sostenible (UdG), Edurne Bagué.En la taula sobre lideratges feministes al món local hi participaran Dolors Pons, alcaldessa de Viladamat; Nora San Sebastián, consellera a l’Àrea Metropolitana de Barcelona i regidora a Badalona; Marta Guillaumes, diputada a la Diputació de Girona i regidora a Salt, i Gina Sabadell, alcaldessa d’Argentona, com a ponents.Pel que fa al debat sobre transició energètica, hi participaran Cornellà; l’alcalde de Sant Antoni de Vilamajor, Raül Valentín; la tresorera de l’Associació de Municipis per l’Energia Pública i regidora de Vilanova i la Geltrú, Marta Jofra, i Mònica Guiteras, membre de la Xarxa per la Sobirania Energètica (XSE).Finalment, en la taula sobre dinamització econòmica hi participaran, entre altres, el representant d’EH Bildu a les Juntes Generals i Biscaia i investigador Urko López; el regidor de Celrà Josep Bartis; la regidora de Desenvolupament Econòmic de Ripollet, Meritxell Caler, i la regidora d’Hisenda de Tona, Judit Sardà.L’acte es clourà amb un debat “estratègic” titulat Horitzó 2023: guanyem la República des de baix. Hi intervindran la regidora de Guanyem Girona Cristina Andreu, la diputada de la CUP Dolors Sabater, Urko López, l’exalcalde de Viladamat Robert Sabater i l’alcalde de Torrelles de Llobregat, Ignasi Llorente.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia