Política

Cadena humana submarina per la independència a Mataró

L'ANC i la Societat de Pesca i Activitats Subaquàtiques organitzen un acte previ a la Via Catalana a la platja del Varador

L'objectiu és formar una gran rotllana que comenci a la sorra i continuï mar endins

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i la Societat de Pesca i Activitats Subaquàtiques (SPAS) de Mataró organitzen aquest dissabte una cadena humana submarina a favor de la independència.

És un més dels actes previs a la Via Catalana del proper Onze de Setembre que s'estan organitzant arreu del país. En aquest cas, la convocatòria té l'al·licient afegit que serà sota l'aigua.

La concentració tindrà lloc a partir de dos quarts de cinc de la tarda a la platja de Varador de Mataró, a tocar del port de la capital del Maresme. L'objectiu és configurar un gran cercle, des de la sorra de la platja i fins a uns quants metres mar endins, en el que s'alternin persones i banderes estelades. L'organització té la intenció d'enregistrar un vídeo subaquàtic de la capbussada.

Un dels coorganitzadors de l'acte i responsable de l'SPAS, Òscar Montferrer, ha explicat que la immersió serà a un màxim de tres metres de fondària. Montferrer ha fet una crida als submarinistes a afegir's-hi amb el seu propi equip. També ha animat a participar-hi a aquelles persones que no bussegin, ja que la rotllana començarà a la sorra de la platja.

A més de les persones que hi assisteixin, la cadena la configuraran desenes de banderes estelades, que s'aniran intercalant entre els participants. L'organització no es posa límits pel que fa a assistència i volen fer una rotllana “tan gran com es pugui”.

L'acte es farà a la tarda, pels volts de les cinc, però amb prou llum natural com perquè l'acte pugui ser enregistrat amb càmeres subaquàtiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.