Política

CiU lamenta que Fernández Díaz “barregi” la Via Catalana amb l'atac feixista a la delegació de la Generalitat a Madrid

El ministre de l'Interior defensa que no hi havia protecció policial perquè l'assalt va ser “inesperat i poc previsible” i assenyala que també hi va haver incidents a Barcelona

El president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, ha lamentat que el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, hagi barrejat la Via Catalana i l'assalt feixista a la seu de la delegació de la Generalitat a Madrid el passat Onze de Setembre. Segons Turull, el to de les declaracions del ministre ha estat “desafortunat” perquè ha intentat “barrejar naps amb cols” i posar a la mateixa alçada “un dels actes de civisme més importants que s'han donat a Catalunya i al món” i “l'acte d'uns brètols menyspreable”.

En la seva resposta aquest dimecres a la diputada socialista al Congrés Teresa Conillera, el titular d'Interior ha defensat que la llibreria Blanquerna no comptava amb protecció policial perquè l'atac ultra era “inesperat i poc previsible”. En canvi, ha incidit en què durant un dels actes convocats per la Diada a Barcelona “també hi va haver incidents” i es van cremar banderes i una imatge del rei d'Espanya.

Turull ha advertit que el govern espanyol seguirà “desprestigiant” el clam popular pel dret a decidir. Això no obstant, el diputat convergent ha insistit que CiU no caurà en “menyspreus” ni “provocacions”, ni en els intents de “silenciar” el què està passant a Catalunya per part d'un govern de l'Estat “que mira cap a un altre cantó” o intenta silenciar “la gran majoria”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.