Política

L'ANC presentarà la pel·lícula de la Via Catalana l'11 d'octubre

L'Assemblea projectarà el film amb les millors imatges de la Diada en cinemes i sales de projeccions d'arreu del país

El DVD es podrà aconseguir comprant El Punt Avui el 12 i el 13 d'octubre

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) presentarà lapel·lícula de la Via Catalana el pròxim divendres 11 d'octubre a diferents sales de les principals ciutats del país i capitals de comarca que concretarà al llarg de la setmana que ve. A més, el DVD del film es podrà aconseguir comprant El Punt Avui el cap de setmana del 12 i 13 d'octubre.

En el film, que l'ANC vol dedicar “especialment als 30.000 voluntaris que van fer que la cadena humana fos un èxit”, es fa un repàs de tots els actes que van tenir lloc al llarg de l'Onze de Setembre. Així, el film arrenca a primera hora del matí del dia Onze i destaca la jornada posant èmfasi en la tasca dels voluntaris, el repte d'enllaçar les Terres de l'Ebre, la defensa de la cultura i el moment històric que es va produir a les 17.14h quan tot el país es va unir de nord a sud.

La pel·lícula s'ha culminat gràcies a la participació “desinteressada de tots professionals del mitjà cinematogràfic i audiovisual” que han col·laborat en el projecte, encapçalat per Lluís Cabeza.

Els assistents a l'estrena també podran veure Viatge a la Llibertat, un vídeo realitzat per Roger Vilanova, Eva Pomares i Montse Cartañà en format videoclip que fa un repàs als principals esdeveniments de la Via Catalana que van tenir lloc tant els dies previs a la Diada -sobretot les cadenes internacionals- com el mateix Onze de Setembre. Hi apareixen, per exemple, imatges de l'estelada humana d'Igualada, l'estelada encesa amb més de 16.500 espelmes de Tàrrega, la cadena que va envoltar la muralla de Montblanc i la marxa de torxes de Lleida entre d'altres.

La gigafoto

Un cop presentada la pel·lícula de la Via Catalana, l'Assemblea Nacional Catalana explica en un comunicat que continua treballant en la realització de la Gigafoto, la panoràmica de més de 400 km que recorrerà tram a tram la Via Catalana des d'Alcanar i fins El Pertús i que es farà pública “en el termini d'un mes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.