La Universitat Catalana d'Estiu tanca la 41a edició amb el repte de créixer

Pel rector Sobrequés, «la qualitat acadèmica a Prada és superior a la de qualsevol altra universitat»

El president del Parlament, Ernest Benach, va tancar ahir oficialment la 41a Universitat Catalana d'Estiu, «a Prada, el centre dels Països Catalans durant 10 dies l'any». En el discurs de cloenda, va destacar el que significa l'UCE «en l'imaginari col·lectiu d'una nació de 12 milions de persones, amb una personalitat pròpia que va més enllà de les fronteres estatals».

L'acte final va estar dedicat a la figura del pintor Josep Ginovart, del qual Benach va destacar «l'equilibri perfecte entre el compromís ideològic i el contingut estètic».

«Potser hi tornaré»

Jaume Sobrequés no podia amagar la satisfacció pels resultats de la primera edició de l'UCE que l'ha tingut com a rector, que va definir com «un projecte consolidat i a l'alça, gràcies a una herència magnífica». Tot i amb això, va renunciar «al cofoisme, a quedar-nos quiets i viure de la inèrcia, perquè tenim l'obligació de fer créixer les flors en la terra que els que ens han precedit han regat».

Sobrequés va voler destacar «l'alta qualitat acadèmica de l'oferta de l'UCE, amb més del 80 per cent dels professors provinents de la docència universitària, que se sumen a experts reconeguts de totes les disciplines». «Estic tan satisfet, que és molt probable que hi torni l'any vinent», va ironitzar.

L'objectiu principal del rector, la presència de l'UCE durant tot l'any, arreu de l'àmbit lingüístic, ja és una realitat que Sobrequés va exemplificar amb activitats confirmades a Puigcerdà, Maó i l'Alguer, entre d'altres.

Sobrequés va explicar que el conseller Josep Huguet ha encarregat a la Universitat Catalana d'Estiu la redacció d'un projecte que concreti la seva vinculació efectiva amb l'Institut d'Estudis Catalans i la Xarxa d'Universitats Joan Lluís Vives.

«L'única derrota és la desunió»

G.C

El president del Parlament va dedicar uns minuts del seu discurs de cloenda de la Universitat Catalana d'Estiu a fixar posició respecte de la polèmica per una eventual sentència negativa del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut. Benach va reclamar «unitat de país» per desmentir els que «ensumen una derrota». Segons el seu parer, «només podrem parlar de derrota si no hi ha unitat en la defensa dels límits que no estem disposats que siguin vulnerats». «Quan la principal llei d'un país és atacada, ha d'haver-hi una resposta unitària de les forces polítiques, les institucions i la societat civil», va assegurar.

En relació amb les polèmiques per quina resposta ha d'obtenir la sentència d'un Tribunal Constitucional «que no té legitimitat» per retallar l'Estatut, Benach va manifestar els seus dubtes sobre que «el debat no és més mediàtic que no pas polític», i va declarar-se «cansat de veure catalanistes fent servir l'Estatut, la manifestació o una sentència que ningú encara no coneix per anar contra altres catalanistes».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.