Política

Fem esport per a l'esport

llibertat · L'esport i els esportistes catalans no tenen la llibertat de participar en igualtat de condicions en les competicions internacionals ATACS · Persisteixen les escomeses de l'Estat contra el teixit esportiu de base

Continua la guerra bruta de l'Estat contra l'esport català

Els atacs que continua rebent l'esport català des de l'Estat espanyol conviden a participar activament en les jornades. L'allau d'inspeccions de la Seguretat Social a clubs, entitats esportives i federacions –en aquests moments aparentment aturades– i la imposició de la llicència federativa única per a tot l'Estat han estat les dues últimes escomeses de l'aparell de l'Estat contra el teixit esportiu català. Dues escomeses que, si acaben aconseguint el seu objectiu, poden acabar suposant una ferida mortal per a molts clubs i algunes federacions esportives. Són dos atacs a l'esport de base català i, en conseqüència, al teixit associatiu del nostre país.

La dèria recentralitzadora que ara vol executar amb mà de ferro el govern del Partit Popular és la continuació de la guerra bruta que no ha deixat mai de fer l'Estat espanyol per impedir el ple reconeixement internacional de les federacions esportives catalanes, fins i tot quan aquestes ho han estat per la federació internacional respectiva.

Són necessàries, encara, jornades com les que ens ocupen, perquè l'esport català no té la llibertat de decidir si vol competir en igualtat de condicions en l'àmbit internacional. Ara fa uns dos anys, el Tribunal Constitucional va resoldre un recurs presentat pel PP contra el reconeixement ple de les seleccions catalanes afirmant que les nostres seleccions només podran competir en l'àmbit internacional quan no hi sigui l'espanyola.

Calen, encara, aquestes jornades perquè hem de recordar que després dels Jocs Olímpics de Barcelona 92 el COI va canviar la Carta Olímpica perquè només els estats membres de l'ONU poguessin tenir comitè olímpic propi i, per tant, només poguessin participar en uns Jocs els esportistes d'aquests estats. Aquesta doctrina olímpica ha estat assumida progressivament per totes les federacions internacionals.

Hi ha més motius, encara, que criden a la participació en les jornades, en què se suma a l'esperit lúdic i festiu un clar component de reivindicació nacional. Per exemple, el fet que vint-i-dos anys després dels Jocs de Barcelona tenim el Comitè Olímpic Català (COC) en estat d'hibernació, intentant que no l'enterrin definitivament, pendent d'una resolució del Tribunal Suprem arran de les demandes presentades justament pel Comitè Olímpic Espanyol (COE).

Així les coses, tant des d'El Punt Avui com des de L'Esportiu tenim clar des de fa temps que l'única manera que l'esport català sigui reconegut plenament en l'àmbit internacional és a partir del reconeixement de Catalunya com a estat membre de l'ONU. De feina no en falta. De moment podem caminar, córrer, pedalar o encistellar pel 9-N

Encistella i pedala

El diumenge, a partir de les 10 del matí, hi haurà un torneig 3x3 de bàsquet al pavelló de Fontajau, organitzat amb l'Unigirona Club de Bàsquet. Els equips han de ser d'un mínim de tres persones i un màxim de quatre. Són mixtos i competiran en cinc categories, en funció del nombre dels equips inscrits. Ja es poden fer les inscripcions a www.elpuntavui.cat. Al mateix temps s'està preparant una pedalada popular per diumenge al matí pels carrers de Girona, conjuntament amb l'entitat Pedalem per la Independència. En els propers dies anirem informant sobre el recorregut i com s'han de fer les inscripcions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia