Política

Baños reitera que no volen Mas de president i defensa consensuar un nom amb qui “tothom se senti còmode”

El cap de llista de la CUP aquest 27-S assegura que comença una nova etapa i que el procés “sortirà bé” perquè “no té aturador”

Demana un govern en què no hi hagi “corruptes ni retalladors” i que actuï com a un “govern sobirà” i no autonòmic respecte a l'Estat

El cap de llista de la CUP, Antonio Baños, ha reiterat aquest dimarts que el seu partit no investirà Artur Mas i aposten per buscar un nom de consens “amb qui tothom se senti còmode”. Baños ha defensat que “Mas està en un extrem ideològic i la CUP en un altre extrem ideològic. Al mig hi ha la immensa majoria de la societat catalana. Oi que ningú entendria que proposéssim un candidat de la CUP perquè no generaria consens? Estic convençut que trobarem una figura amb qui tothom se senti còmode”, ha insistit en una entrevista a Els matins de TV3, tot sentenciant sobre Mas: “Aquesta figura està cremada com a president”. De fet, Baños ha considerat que “Mas hauria d'explicar perquè ell ha de ser el president perquè sinó cau tot el castell de cartes”.

Per la CUP el nom del president és irrellevant i Baños ha volgut deixar clar que ara “hi ha un mandat democràtic clar” i que per tant s'ha de tirar endavant “un procés que no té aturador”. “Això sortirà bé”, ha assegurat Baños per deixar clar que per la CUP el procés no s'aturarà i fer evident la voluntat d'arribar a un acord amb Junts pel Sí, amb qui assegura ja han començat les converses. “Tenim totes les condicions perquè surti bé. Tenim un mandat de la gent i ara es tracta de fer polític”, ha afirmat, tot rebutjant que les negociacions es facin sota les “pràctiques de despatx i de pressions de la vella política”. A més, la CUP és conscient que “en una negociació no es pot guanyar tot” i que per tant caldrà renunciar a coses, tant per una com per l'altra banda. Amb tot, ha defensat que hi ha qüestions irrenunciables com posar en pràctica un pla de xoc contra la pobresa, una cosa que considera de “sentit comú”. Per la CUP comença una nova etapa i com a ideologia d'esquerres rebutgen les retallades i les privatitzacions. Per això defensa “un govern ampli i una figura de consens”. I un govern en què no hi hagi “ni corruptes ni retalladors” ni gent que hagi estat responsable del cas Esther Quintana, la dona que va perdre un ull en una manifestació.

Baños ha assegurat que la CUP ja ha començat les converses amb Junts pel Sí i amb altres formacions, però ha deixat clar que perquè tinguin èxit cal discreció. “En aquest moment la discreció de les reunions és bàsica i no en farem un xou mediàtic”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia