Política

Montcada sanciona per soroll Lafarge

Reclamen la suspensió temporal de l'activitat de la cimentera

Amb els resultats de l'estudi sonomètric encarregat l'agost a la Diputació de Barcelona a les mans, l'Ajuntament de Montcada ha decidit obrir un expedient sancionador a la cimentera Lafarge per incompliment de l'ordenança municipal sobre sorolls, fet que es pot traduir en una multa que va dels 901 i als 12.000 euros. Segons fonts municipals, l'estudi mostra com en els mesuraments fets entre el 18 i 25 de setembre a dos punts del barri de Can Sant Joan– el més proper a les instal·lacions– les emissions acústiques superen d'entre sis i set decibels els límits permesos.

L'equip de govern, format per ICV-EUiA, ERC i el Círculo de Montcada, ha anat més enllà i demanarà a la Generalitat que clausuri temporalment –un termini no superior a sis mesos, segons marca la llei– la seva activitat. El posicionament del nou executiu pel que fa a la cimentera és clar. “Som partidaris del tancament o trasllat de la fàbrica”, afirma l'alcaldessa, Laura Campos, que hi afegeix: “Volem asseure'ns amb les parts implicades per negociar i decidir un futur per a la cimentera, ja que no té sentit que estigui a pocs metres dels pisos.”

El consistori va sol·licitar l'estudi en resposta a les queixes dels veïns i per actualitzar la informació existent per presentar al·legacions, com ja s'ha fet de forma complementària, a la concessió del permís ambiental que la Generalitat té pendent de donar a la cimentera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia