Política

Front comú de l'oposició contra la Junta de Portaveus de demà

Arrimadas, Albiol i Iceta es reuneixen a la cambra catalana per explorar accions conjuntes,c om presentar un recurs d'empara al TC

No consideraran vàlida cap reunió d'aquest organisme parlamentari fins que no es constitueixi el grup del PP

Volen frenar la celebració del ple i la votació de la declaració independentista de Junts pel Sí i la CUP

Els líders de C's, Inés Arrimadas, el PSC, Miquel Iceta, i el PPC, Xavier Garcia Albiol, s'han reunit aquest dilluns a la tarda al Parlament per escenificar el seu rebuig a la convocatòria de la Junta de Portaveus de dimarts, abans que el grup popular s'hagi constituït formalment. Tots tres líders han abordat la situació política actual i la possibilitat d'emprendre accions jurídiques i polítiques conjuntes per frenar la declaració independentista de Junts pel Sí i la CUP. Per exemple, presentant un recurs d'empara davant el Tribunal Constitucional. Després de la convocatòria de la Junta de Portaveus, els tres dirigents es tornaran a reunir al Parlament per seguir avançant en aquestes converses, segons ha explicat Garcia Albiol als periodistes.

C's, PSC i SíQueEsPot participaran aquest dimarts en la Junta de Portaveus convocada, però no la consideraran “vàlida”. Així ho han explicat els portaveus de les tres formacions, que rebutgen la validesa de cap reunió que es faci abans de la constitució del grup del PP, l'únic que encara no s'ha constituït com a grup. Els populars han explicat que ni tan sols assistiran a la convocatòria.

Representants dels grups de l'oposició contraris a la independència s'han reunit de manera “informal” al Parlament per elaborar una estratègia conjunta –SíQueEsPot s'ha absentat per problemes d'agenda. Tots ells encara esperen que Forcadell acabi desconvocant la trobada en què s'ha de discutir si s'accepten les peticions de reconsideració de l'admissió a tràmit de la proposta de resolució independentista.

La proposta de la trobada l'ha llançat en roda de premsa la socialista Carme Chacón, que ha titllat de “deplorable que la presidenta del Parlament i els membres de la Mesa se sotmetin a la voluntat del Govern”.

Chacón ho ha dit després que els portaveus rebessin al matí via mòbil la convocatòria de Junta per al dimarts amb un únic punt del dia: saber el criteri dels portaveus sobre la voluntat de C's i el PSC --amb l'adhesió dels diputats del PP-- per reconsiderar l'acord de la Mesa d'admissió a tràmit de la proposta de resolució de JxSí i la CUP.

C's i el PP han fet pública després la seva voluntat de sumar-se a la trobada per evitar aquesta Junta, que consideren que trenca el reglament del Parlament i que no tindria precedents en la història de la Cambra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia