Política

Cs demana a Mas que reconegui el seu “fracàs” i convoqui noves eleccions

Arrimadas prefereix un escenari de comicis anticipats abans que un de pacte independentista

Creu que una victòria del seu partit a Catalunya el 20-D transmetria el missatge “que els catalans no volen “trencar Espanya”

La líder de Ciutadans (Cs) al Parlament, Inés Arrimadas, ha demanat al president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, que reconegui el seu “fracàs” i renunciï a repetir en el càrrec.

“Ha arribat el moment que el senyor Mas reconegui que no té majoria social i que no ha estat ni capaç de generar una majoria parlamentària”, ha etzibat en una roda de premsa.

Segons ella, el veto a investir Mas que les bases de la CUP van reiterar en la jornada de debat d'ahir a Manresa és “l'últim episodi d'una sèrie de terror protagonitzada” per aquesta formació i el president. Una situació que, al seu parer, està provocant una “paràlisi generalitzada” en la política catalana.

Per Arrimadas, “que Mas estigui en mans de la CUP genera desconfiança”. Per això, creu que l'“únic digne que pot fer [Mas] en aquest moment és dimitir i reconèixer que el seu pla ha fracassat”.

En aquest context, ha admès que l'escenari d'unes noves eleccions a Catalunya, “les quartes en cinc anys”, no és el més desitjable, però creu que encara seria pitjor un acord independentista “fora de la legalitat” entre JxSí i la CUP que impliqués aplicar la declaració d'inici del procés cap a la independència.

“No és bo fer quatre eleccions en cinc anys, però l'alternativa és molt pitjor en qualsevol dels casos, amb Mas declarant la independència i dient que no respectarà la Llei”, ha explicat.

“Fem noves eleccions, aconseguim una nova majoria i tornem al camí de la democràcia”, ha receptat.

Amb les enquestes de cara, Arrimadas ha assegurat que estan “preparats” per a nous comicis al març i ha advertit que “aniran a totes” perquè estan convençuts que poden governar a Catalunya.

La diputada de Cs ha apuntat que una victòria del seu partit en les eleccions generals a Catalunya, com auguren alguns sondejos, “seria un missatge molt clar al món que els catalans no volen trencar Espanya sinó reformar-la” impulsant-ne canvis.

Rivera veu un “intent d'acord” per rellevar Mas

El cap de llista de Cs a les eleccions espanyoles, Albert Rivera, creu que l'optimisme d'Oriol Junqueras davant d'un possible acord amb la CUP per investir el president de la Generalitat és perquè “hi ha un intent d'acord per treure Mas i posar una altra persona”. Segons ell, “si en lloc d'Artur Mas és Junqueras, serà igual o pitjor perquè apostarà igualment per la secessió unilateral i per saltar-se les lleis”.

El líder de Cs ha assegurat que al seu partit no els fa por anar a unes eleccions anticipades a Catalunya, ja que els últims sondejos els situen “a un punt de guanyar les eleccions autonòmiques, empatats amb Esquerra”.

D'altra banda, ha dit que si finalment s'avancessin les eleccions catalanes, seria “un greu error” que tots els partits constitucionalistes hi anessin junts, ja que les últimes enquestes situen C's a un punt de guanyar a Catalunya. “Imagini's que tot això dóna com a resultat Inés Arrimadas com a presidenta de la Generalitat; imagini's el que suposaria per al procés sobiranista”, ha ironitzat.

A més, ha assegurat que si el 20 de desembre els partits unionistes obtenen més vots a Catalunya que els independentistes podria ser una forma de “frenar el procés separatista”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia