Política

estats units

terrorisme

EI assegura que l'autor de l'atac d'Orlando era un dels seus “soldats a Amèrica”

Estat Islàmic torna a fer un comunicat assumint l'atemptat a la discoteca gai, ara a través de la seva emissora de ràdio

El grup terrorista Estat Islàmic ha indicat aquest dilluns a través de la seva emissora radiofònica Al Bayan que l'autor de la matança en un club d'Orlando, Omar Mateen, era “un dels soldats del califat a Amèrica”.

“El germà Omar Mateen, un dels soldats del califat a Amèrica va portar a terme una invasió de seguretat on ha estat capaç d'entrar a una reunió de creuats en un club nocturn per a homosexuals a Orlando, Florida (...) on ha matat i ha ferit més d'un centenar d'ells abans de ser abatut”, ha afirmat l'organització terrorista en la seva emissió radiofònica.

D'aquesta manera, el grup extremista ha confirmat la identitat de l'agressor, de qui se sap que és un nord-americà de pares afganesos, que va ser investigat en dues ocasions entre el 2013 i el 2014 per l'FBI per la seva possible vinculació amb grups terroristes.

Mateen, que portava un fusell d'assalt i una pistola, es va atrinxerar amb hostatges a la discoteca gai, abans de ser abatut en un enfrontament amb agents de les forces de seguretat.

Aquest diumenge, l'agència de notícies Amaq, vinculada a Estat Islàmic, ja havia atribuït a aquest grup terrorista l'autoria, afirmant que Mateen, un nord-americà de pares afganesos, era un “combatent” de l'organització.

Les autoritats nord-americanes han assenyalat que encara no han detectat proves que vinculin Estat Islàmic amb la matança ocorreguda en el club Pulse d'Orlando, l'atemptat més important als EUA des de l'11-S.

Un responsable de l'FBI consultat per Reuters ha advertit que tot i que Mateen podria tenir una certa inclinació cap a Estat Islàmic, caldrà investigar en profunditat.

L'alcalde de la ciutat d'Orlando, Buddy Dyer, va declarar aquest diumenge que de les 50 persones mortes, com a conseqüència de la matança, 39 van morir en el mateix local, i onze a l'hospital.

L'atac, que va començar cap a les 2h de la matinada de diumenge hora local, és el pitjor tiroteig massiu en la història del país, i va ser qualificat pel president nord-americà, Barack Obama, d'atac “d'acte terrorista i odi”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia