Política

El PP fa saltar la sorpresa i obté l'escó perdut de Lleida

És l'únic partit a Catalunya que millora les xifres de fa sis mesos, tot i l'escàndol de les converses

Camacho, eufòrica, presumeix de resultats i assenyala que a Barcelona té més vots que Homs

Contra tot pronòstic, el PP es va erigir ahir a Catalunya en el guanyador moral dels comicis. Si la resta de partits van mantenir els resultats de les anteriors eleccions, només el PP va aconseguir millorar-los, tot i l'escàndol de les converses entre el candidat dels populars, Jorge Fernández Díaz, i el director de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso.

Quaranta mil vots més que el 20-D, i un diputat més. Aquest és el millor resultat que podia obtenir el candidat del PP després de les demandes de dimissió rebudes l'última setmana i que alhora li permeten inflar el pit al cap de llista, que ahir seguia l'escrutini a Madrid com a ministre de l'Interior en funcions. De fet, el candidat ha assolit un dels seus objectius; recuperar el diputat de Lleida que va perdre per un escàs marge de vots el 20-D. No en va, la caravana electoral ha visitat fins a dos cops la capital de Ponent i va ser l'única destinació catalana que va tenir la presència del president, Mariano Rajoy, a Catalunya. El PP manté els quatre de Barcelona, durant uns breus moments fins i tot es pensava que podia caure el cinquè, i un a Tarragona.

Els populars anit respiraven alleugerits perquè era l'únic partit que sortia reforçat dels comicis, la qual cosa referma la idea, que d'altra banda no s'han cansat de repetir els populars, que el partit té un vot fidel a Catalunya que estaria al voltant dels 418.000 electors. Una xifra, però, no gaire alta, ja que cal recordar que, només fa quatre anys, el 2011, el PP va arreplegar 716.371 vots, un volum de paperetes que li van permetre llavors tenir 11 diputats. El 20-D van caure fins a tenir cinc diputats, va ser la força menys votada i ara, tot i tenir menys vots encara, ha sumat un nou diputat gràcies a la baixa participació.

Potser per aquesta raó, i perquè malgrat aguantar el cop el PP s'enfronta a un dels pitjors resultats de la seva història, l'ambient a la seu electoral del PP, a l'hotel Gran Marina al moll de Barcelona, va ser fred i desemparat sense presència de militants i els dirigents tancats als despatxos.

No va ser fins passades les onze de la nit que va aparèixer la presidenta del partit, Alícia Sánchez-Camacho, davant dels mitjans de comunicació satisfeta i alegre. Les primeres paraules, com era d'esperar, van ser per qualificar de “positius” els resultats i assenyalar que són l'únic partit que ha augmentat a Catalunya, en percentatge, en vots i en escons. “La victòria ha estat molt sòlida”, va etzibar una Camacho exultant després de donar les gràcies als 450.000 votants. “Alguns pretenien esborrar el PP, però s'han equivocat”, llançava la presidenta del PP envoltada del coordinador, Xavier García Albiol. “Hem contribuït a fer que el PP torni al govern, som el partit que volen els espanyols”, va anunciar.

Avís a CDC i C's

Va ser només per preguntes dels periodistes que Camacho es va referir a l'escàndol de les converses, però ho va fer de manera soterrada. García Albiol va fer evident el seu enuig per la pregunta, però Camacho disparava fort. “Alguns esperaven que, al PP, li anés molt malament, però a Barcelona, hem passat a davant d'Homs i de Girauta”, exclamava mentre el cava ja començava a circular per les copes d'una quarantena de militants i alts càrrecs del PP que finalment van fer cap a l'hotel. La resta, abraçades i satisfacció en espera que els resultats serveixin aquesta vegada a Rajoy per formar govern. Enrere quedaven les cares llargues de fa sis mesos quan el PP semblava que tocava sòl electoral. De 5 han passat només a 6 diputats, però el PP semblava anit tocar el cel.

LES FRASES

Som l'únic partit a Catalunya que hem augmentat en nombre de vots, escons i percentatge
Hem contribuït a fer del PP el partit que ha d'accedir al govern espanyol
Alguns volien que, al PP, li anés malament, pretenien esborrar-lo, però s'han equivocat
Alícia Sánchez-Camacho
presidenta del pp


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia