Política

La renovació d'un partit històric

Mas: “Ni l'antiga CDC ni el PDC donaran suport en cap moment a Rajoy”

L'aspirant a presidir el Partit Demòcrata considera que s'ha fet “un gra massa” de les votacions a la Mesa del Congrés

Participa a les primàries del PDC i justifica la seva creació: “Nou país, nou partit”

L'expresident de la Generalitat i aspirant a presidir el PDC, Artur Mas, ha assegurat aquest dissabte que ni el seu antic partit ni el nou arribaran a cap tipus d'acord d'estabilitat parlamentària al Congrés amb el PP i amb el seu líder i president del Govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy.

“Us puc assegurar una cosa: ni l'antiga CDC ni el nou PDC donarem suport en cap moment a Rajoy i al PP”, ha explicat en declaracions als periodistes després de votar a les primàries que celebra el PDC per elegir la seva nova cúpula.

Mas considera que se n'ha fer “un gra massa” sobre la polèmica votació de la Mesa del Congrés en la qual el PP va rebre alguns vots de partits nacionalistes i ha demanat que ningú vegi en aquesta qüestió un acostament al PP: “Ni per activa ni per passiva.No donarem suport a Rajoy”.

Ha relativitzat la possibilitat que alguns vots de parlamentaris de CDC en la votació de la Mesa del Congrés haguessin estat per als populars i ha argumentat que en aquest tipus de votacions sempre hi ha “suports creuats” d'uns partits a altres.

“Les coses transcendents vindran a partir d'ara, no quan es constitueix una mesa, sinó quan s'hagi de formar Govern”, ha conclòs Mas, que ha aprofitat per demanar a PP, PSOE, C's i Podem que arribin als acords necessaris per formar un Executiu.

L'expresident català ha explicat que s'ha sentit “personalment perseguit per alguns ministres” del gabinet de Rajoy, en al·lusió a Jorge Fernández Díaz, per la qual cosa veu evident que ni CDC ni el PDC poden arribar a cap tipus d'acord estable amb els populars.

“CARES NOVES”

El PDC inaugura una nova etapa ja que, amb l'elecció de la cúpula aquest dissabte, es podrà posar a ple rendiment el funcionament del partit, i Mas ha justificat l'operació de crear una nova formació per donar resposta als reptes del procés sobiranista: “Nou país, nou partit”.

“Ara no es tracta de construir una autonomia.

Es tracta de construir un Estat i això requereix instruments posats al dia”, ha continuat l'expresident català, que aspira a la presidència institucional de la nova formació sobiranista.

Mas ha defensat que un partit nou implicarà cares noves, i ha assegurat que en la nova cúpula totes les cares seran noves menys la seva: “Jo estic més vist”, ha ironitzat.

També ha parlat la portaveu del Govern i candidata a la vicepresidència del PDC, Neus Munté, que ha assegurat que la gent del PDC està molt animada en l'aposta per crear una nova formació i ha assegurat que ella treballarà “a disposició del partit i del país”.

La partiat i els M&M

Mas i Munté s'han acompanyat mútuament a votar: Munté ho ha fet en un local de CDC al carrer Roger de Flor de Barcelona, mentre que Mas ho ha fet també en un local del partit, i tots dos han destacat que el tàndem que formen evidencia l'aposta per la “paritat” de la formació.

La seva compareixença davant dels mitjans ha inclòs una broma: s'han fet fotos amb dues bosses d'M&M's que han repartit als periodistes, i han elegit aquesta marca perquè en les dues 'm' veuen reflectida la parella que formen: Mas i Munté.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia